Εν μέσω κακοκαιρίας με σφοδρές βροχοπτώσεις και με διακοπή στον αγώνα εξαιτίας των επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας της σεζόν του MotoGP, αυτή τη φορά στη Βαλένθια. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αναδείχθηκε νικητής του επεισοδιακού Γκραν Πρι, αφού ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ένας εκ των αναβατών που δεν κατάφεραν να τερματίσουν. WE ARE RACING...

Εν μέσω κακοκαιρίας με σφοδρές βροχοπτώσεις και με διακοπή στον αγώνα εξαιτίας των επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας της σεζόν του MotoGP, αυτή τη φορά στη Βαλένθια.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αναδείχθηκε νικητής του επεισοδιακού Γκραν Πρι, αφού ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ένας εκ των αναβατών που δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Ο αγώνας ξεκινήσε με τον Βινιάλες στην pole, θέση που δεν κατάφερε να διατηρήσει καθώς ο Ρινς ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, ρίχνοντας σχεδόν δύο δευτερόλεπτα στον δεύτερο Ντόβι.

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες άρχισαν να βγάζουν νοκ άουτ πολλούς αναβάτες, με τον Μίλερ να υφίσταται πρώτος πτώση, ακολουθούμενος και από τον ομόσταυλό του Πετρούτσι. Στη συνέχεια στο… κλαμπ μπήκαν οι Πιρο και Πολ Εσπαργαρό (που αμφότεροι ξανασηκώθηκαν!) και, μέχρι το τέλος του αγώνα είχαν προστεθεί και οι Μπαουτίστα, Βινιάλες, Ιαννόνε, Μορμπιντέλι και Λούτι.

Στην παραπάνω λίστα παραλείψαμε τον Μάρκεθ, ο οποίος υπέστη μια σοβαρή όσο και βίαιη πτώση, χωρίς ευτυχώς να πάθει απολύτως τίποτε.

Ο αγώνας διεκόπη στον 15ο γύρο, όταν και ο Ντόβι σήκωσε τα χέρια του ψηλά ζητώντας τη διακοπή για λόγους καιρικών συνθηκών. Όταν το Γκραν Πρι ξεκίνησε εκ νέου, ο “Γιατρός” έγινε το νεότερο θύμα του νερού, μην καταφέρνοντας να ακολουθήσει στο ρυθμό του Ντοβιτσιόζο και έπεσε, μόλις πέντε γύρους πριν το τέλος και από τη δεύτερη θέση.

Η πτώση πάντως του Γιατρού έφερε και τον Πολ Εσπαργαρό στην τρίτη θέση, το πρώτο βάθρο τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΚΤΜ, και μάλιστα από έναν αναβάτη που υπέστη και πτώση τόσο νωρίς στον αγώνα!

Πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του Νακαγκάμι, που τερμάτισε έκτος, φέρνοντας ικανοποίηση στην LCR Honda, καθώς ο Κράτσλοου δεν αγωνίστηκε στη Βαλένθια.

To φινάλε της σεζόν έφερε το τέλος της διαδρομής (στο MotoGP πάντα) για τους Μπαουτίστα, Έιμπραχαμ και Πεδρόσα (που θα αντικατασταθεί στο πλευρό του Μάρκεθ από τον πρώην Ducati, Λορένθο).

Εξαιρετική στιγμή και η χειραψία Ρόσι σε Πεδρόσα, εν είδει συγχαρητηρίων για την καριέρα που απόλαυσε:

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο