×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Μάρκεθ επικρατεί στη Γερμανία, ο Ρόσι απειλεί


Φίλιππος Ντάσκας

Ο Μάρκεθ επικρατεί στη Γερμανία, ο Ρόσι απειλεί


Δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη η νίκη του Μαρκ Μάρκεθ στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας για το MotoGP την Κυριακή, καθώς ο Βαλεντίνο Ρόσι έσκασε… φορτσάτος και έτοιμος για μάχη!

Το εντυπωσιακό σερί του Μάρκεθ στη Γερμανία εν τέλει δεν έσπασε (και, αν κρίνουμε από τη φημολογία, πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο GP στην πίστα, οπότε θα μείνει και άσπαστο), ωστόσο ο Ισπανός απειλήθηκε αρκετά, αρχικά από τον Λορένθο, που πραγματοποίησε σαφώς καλύτερη εκκίνηση, και εν συνεχεία από τον “Γιατρό”.

Όπως είπαμε, ο Λορένθο πέρασε μπροστά νωρίς στον αγώνα, χωρίς η πτώση και έξοδος εκτός πίστας των Ρινς, Π. Εσπαργαρό και Μίλερ να τον επηρεάσει, σταδιακά θεμελιώνοντας το προβάδισμά του στον αγώνα, έστω κι αν από πίσω ο Μάρκεθ… καραδοκούσε, ανεβαίνοντας σιγά σιγά και τοποθετούμενος σε θέση επίθεσης.

Τελικά, με μία γρήγορη κίνηση, ο Μάρκεθ έκανε το πολυπόθητο swap και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας το πολύτιμο προβάδισμά του στο πρωτάθλημα, που αυξήθηκε αισίως στους 46 βαθμούς από τον δεύτερο Ρόσι.

Τον Ρόσι που τερμάτισε δεύτερος και στο γερμανικό GP καθώς ο Λορένθο δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του, παραδίδοντάς τη στον “Γιατρό” που, ευθύς αμέσως επιδόθηκε σε ένα κυνήγι του Μάρκεθ.

Η διαφορά τους μειώθηκε αισθητά στο μισό δευτερόλεπτο χάρη στην γρήγορη οδήγηση του Ρόσι, αν και άμεσα ο Μάρκεθ ανταποκρίθηκε και επεξέτεινε το προβάδισμά του, τερματίζοντας σχεδόν 2.1 δευτερόλεπτα μπροστά του κι αυτό παρά το γεγονός πως η επιλογή των ελαστικών του (εμπρός σκληρή γόμα, πίσω μαλακή από τη Michelin) δημιούργησε έναν προβληματισμό.

Ο Λορένθο έπεσε σε θέσεις, τερματίζοντας τελικά στην έκτη, μόλις μπροστά από τον μελλοντικό του ανταγωνιστή Ντοβιτσιόζο, αλλά, για πολλοστή φορά, η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Βινιάλες, που από το χαμηλό του ξεκίνημα στην έβδομη θέση, ανέβηκε δραματικά και με εντυπωσιακό τρόπο, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του βάθρου!

Κακή εμφάνιση για τον Ντάνι Πεδρόσα, στην πρώτη του εμφάνιση έπειτα από την ανακοίνωσή του πως αποχωρεί οριστικά από το MotoGP στα τέλη της σεζόν, καθώς δεν έδειξε σημάδια διάθεσης να κάνει το μπαμ και να “συνταξιοδοτηθεί” με μια τελευταία υπόκλιση.

Πτώση στέρησε τον τερματισμό του Κράτσλοου, όπως επίσης και του Νακαγκάμι, καθώς το δίδυμο της LCR Honda δεν κατάφερε να περάσει τη γραμμή, ενώ οι Κάλλιο και Α. Εσπαργαρό δεν κατάφεραν καν να εκκινήσουν, αμφότεροι εξαιτίας τραυματισμών (ο μεν στο γόνατό του, ο δε στα πλευρά).

Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα του πρωταθλήματος, με τον Ρόσι να μπαίνει στις καλοκαιρινές διακοπές του αρκετά ικανοποιημένος – το MotoGP επιστρέφει στις 5 Αυγούστου, αυτή τη φορά στο Automotodrom Brno της Τσεχίας!Sportime News