ΣΠΟΡ

Ο Στίβος μεγαλώνει γερά και έξυπνα παιδιά – Πώς ο αθλητισμός αποτελεί μονοπάτι υψηλού επιπέδου σπουδών

Οι νεαροί αθλητές Στίβου που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι αποτελούν απλώς ένα μικρό παράδειγμα.
Ο Στίβος μεγαλώνει γερά και έξυπνα παιδιά – Πώς ο αθλητισμός αποτελεί μονοπάτι υψηλού επιπέδου σπουδών

Ο Στίβος και ο αθλητισμός γενικότερα μπορεί να προσφέρει και μια ευκολότερη δίοδο φοίτησης στα καλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μερικοί μόνο από τους διακριθέντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι Κ20 και οι σπουδές του καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι υποτροφίες σε Πανεπιστήμια της Αμερικής, ο συνδυασμός προπονήσεων και σπουδών, είναι πλέον καθημερινότητα για τους περισσότερους νεαρούς πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού. Αρετή-Δέσποινα Φιλιππίδου, ο Γιάννης Κορακίδης που μας έκανε να ανατριχιάσουμε στο άκουσμα του Εθνικού ύμνου, Δημήτρης Παυλίδης, ο Νίκος Πολυχρονίου που είναι στο Λος Αντζελες από το 2021 και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα μονοπάτι υγιούς αθλητικής καθημερινότητας και μια γέφυρα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο Stivostime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Στίβος μεγαλώνει γερά και έξυπνα παιδιά – Πώς ο αθλητισμός αποτελεί μονοπάτι υψηλού επιπέδου σπουδών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…