ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι ειδικών συνθηκών και σίγουρα διαφορετικοί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα κρούσματα αυξήθηκαν πάλι...
Από... χίλια κύματα είναι γραφτό να περάσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το Τόκιο καθώς η διεξαγωγή του ακόμη και το καλοκαίρι του 2021 είναι στον «αέρα».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι ειδικών συνθηκών και σίγουρα διαφορετικοί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα κρούσματα αυξήθηκαν πάλι και το Τόκιο τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Είναι οριστικό πλέον ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν με τη φυσική παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες, γεγονός που προκαλεί θλίψη.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων, με γνώμονα τις εκτιμήσεις των ειδικών που δεν είναι αισιόδοξοι και τονίζουν ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν θα βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες (στις 22 Ιουλίου αρχίζουν).

Η μετάλλαξη Δέλτα θερίζει την υφήλιο και για αυτό τον λόγο δεν θα βρίσκονται στις εξέδρες φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν από κοντά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.  Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, είπε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να «εμποδιστεί» η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στο Τόκιο.

 

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ