×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκάνδαλο δωροδοκίας για το Ρίο 2016!


    Sportime Team

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκάνδαλο δωροδοκίας για το Ρίο 2016!


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην ομολογία ότι έδωσε 2 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αγοράσει ψήφους και να πάρει το Ρίο τη διοργάνωση του 2016, προχώρησε ο Σέρζου Καμπράλ.

Την εξαγορά ψήφων έναντι 2 εκατ. δολαρίων ώστε να εξασφαλίσει το Ρίο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου ο πρώην κυβερνήτης της Πολιτείας Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας, Σέρζου Καμπράλ.

Οι Βραζιλιάνοι εισαγγελείς απήγγειλαν στον Νούζμαν τον Οκτώβριο του 2017 την κατηγορία πως πλήρωσε 2 εκατομμύρια δολάρια ως δωροδοκία για να εξασφαλίσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 κατέληξε στο Ρίο. Η δίκη αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο τότε επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας και βασικός οργανωτής της υποψηφιότητας, Κάρλους Αρτούρ Νούζμαν, είχε γνωρίσει έναν εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής στον Ντιάκ και του ζήτησε να κάνει τις πληρωμές πριν από την ψηφοφορία που έγινε το 2009 και στην οποία το Ρίο κέρδισε τη Μαδρίτη, το Σικάγο και το Τόκιο, εξήγησε ο Καμπράλ στον δικαστή.

«Ο Νούζμαν μου είπε ότι ο Ντιάκ παραδοσιακά πουλάει 4-6 ψήφους. Υπήρχε κίνδυνος να μην περάσουμε στον δεύτερο γύρο», κατέθεσε  στο δικαστήριο ο Καμπράλ, όπως αναφέρει το USA Today.

Παράλληλα, έχει καταδικαστεί ήδη σε 200 χρόνια κάθειρξη, για σειρά σκανδάλων διαφθοράς. Έτσι ομολογεί προκειμένου να μειωθεί η ποινή του.

Ο Καμπράλ είπε ακόμη ότι ο Ντιάκ εγγυήθηκε έξι ψήφους έναντι ποσού 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων και κατόπιν προσέφερε περισσότερες ψήφους εάν του δίνονταν επιπλέον 500.000 δολάρια. Ο πρώην κυβερνήτης είπε ότι ενέκρινε την καταβολή του επιπλέον ποσού.

«Το κάναμε», είπε ο Καμπράλ.

Ο Νούζμαν δηλώνει αθώος και οι δικηγόροι του το επανέλαβαν χθες. Κατηγορίες έχουν επίσης απαγγελθεί από Βραζιλιάνους εισαγγελείς σε βάρος του Ντιάκ.

Τον περασμένο μήνα, στον Ντιάκ απαγγέλθηκαν κατηγορίες και από γαλλικό δικαστήριο, όπως και στον γιο του, «Παπά» Μασάτα, καθώς φέρονται να παρανομούσαν για χρόνια, ιδίως ζητώντας δωροδοκίες και νομιμοποιώντας έσοδα από παράνομη δραστηριότητα, με ενεργή συμμετοχή αθλητών, παραγόντων και ομοσπονδιών.


Τελευταία Νέα