Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο: Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών θα πραγματοποιηθεί (αν πραγματοποιηθεί τελικά) τελικά το καλοκαίρι η γιορτή του αθλητισμού στην Ιαπωνία.

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο: Αρχικά η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2020 και συγκεκριμένα από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μετατέθηκαν για το φετινό καλοκαίρι, με μια ημέρα διαφορά.

Συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021. Εφόσον φυσικά η έξαρση του COVID-19 μειωθεί δραστικά και δεν υπάρχει κίνδυνος για αθλητές και θεατές.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αρχές της Ιαπωνίας εξετάζουν τον περιορισμό των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο 50% της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων, λόγω των κινδύνων που θέτει η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Sankei.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, για μεγάλες εγκαταστάσεις το όριο για τους θεατές θα μπορούσε να οριστεί στις 20.000, αλλά ενδέχεται να επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερο κόσμο, εάν βελτιωθεί η κατάσταση με την πανδημία.

Η οργανωτική επιτροπή θα ανακοινώσει την απόφασή της τον Απρίλιο και αναμένεται να συμμορφωθεί με τους εθνικούς κανονισμούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει, στην κυβέρνηση και στην επιτροπή.