Ο Θόδωρος Βλάχος έκανε τον απολογισμό της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στους Μεσογειακούς

Μπορεί να έμεινε στο τέλος η πικρία της απώλειας του χρυσού μεταλλίου στα πέναλτι, στους Μεσογειακούς αγώνες, αλλά η εθνική ομάδα πόλο ανδρών έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην Ταραγόνα.

Κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση σε ένα τουρνουά όπου όλες οι ομάδες κατέβηκαν με πλήρες ρόστερ καθώς ετοιμάζονται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο Θοδωρής Βλάχος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

«Δύο πράγματα ήθελα από αυτό το τουρνουά: Να δώσουμε δυνατά παιχνίδια, διότι βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας και να κάνουμε σκληρή προπόνηση, διότι αυτή δεν τη σταματήσαμε ποτέ. Παράλληλα, όμως, επειδή είναι επίσημη διοργάνωση οι Μεσογειακοί αγώνες, θέλαμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Αξίζαμε το χρυσό μετάλλιο, δείξαμε πολύ βελτιωμένοι, κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια στον τελικό και αν είχαμε λίγη τύχη θα κερδίζαμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Η δεύτερη θέση είναι αξιοπρεπέστατη. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΠΕ.

«Εκτός, όμως, από τα αποτελέσματα και το μετάλλιο, αυτό που κρατάμε κυρίως είναι η σταθερή καλή απόδοση της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό γιατί είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά και περίπου δύο εβδομάδες μόνο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού. Θέλω να πω ακόμα ότι αυτή η ομάδα έχει μια συνέχεια και εξακολουθεί να έχει μέταλλο. Διότι, σε σχέση με τους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες έχει πέντε αλλαγές στη σύνθεσή της και παρόλα αυτά παραμένει στην ελίτ», συμπλήρωσε.