Ελλάδα

Η Εθνική γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa Cup

Η Ελλάδα στο πόλο γυναικών, ηττήθηκε με 11-7 από την Ισπανία στον Πειραιά, στο τελευταίο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Europa Cup.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης άφησε εκτός 13άδας πέντε βασικά στελέχη, (Ασημάκη, Αβραμίδου, Ελ. Πλευρίτου, Χρ. Διαμαντοπούλου, Β. Διαμαντοπούλου), η χημεία χάθηκε και μαζί και η ευκαιρία για μια νίκη ψυχολογίας.

Το Final 6 της διοργάνωσης θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Τορίνο (29-31 Μαρτίου) κι εκεί η Ελλάδα στον προημιτελικό γύρο θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία.

Το παιχνίδι στο «Π. Καπαγέροφ» ήταν ντέρμπι στα δύο πρώτα οκτάλεπτα με το προβάδισμα στο σκορ να εναλλάσσεται και με πρωταγωνίστριες από την ελληνική ομάδα την Ελένη Ξενάκη (4 γκολ) και από την ισπανική την Μουνιόθ (5 γκολ συνολικά). Στο β’ ημίχρονο, όμως, η Ισπανία περιόρισε την εθνική ομάδα στο ένα γκολ, παράλληλα βρήκε σκορ στην παίκτρια παραπάνω κι έφθασε στη νίκη με 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-3, 0-2

β(Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Ελληνιάδη 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Κώτσια, Μυριοκεφαλιτάκη, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Μπενέκου, Νίνου Ειρ. 1, Ξενάκη 4, Κοτσιώνη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Όκα): Γκοντσάλεζ, Πασκουάλ, Ζουρίτα, Μουνιόθ 5, Ορτίθ Ρέγιες, Γκόμεζ 2, Εσπάρ Κλ., Εσπιναγκρόσα, Φόρτσα 2, Ροβιρόσα, Ρουίθ, Λέιτον Αρρρόνες 2, Πέρεζ.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Ρωσία (101-54) 17, Ισπανία (64-51) 13, Ελλάδα (78-62) 6, Ισραήλ (34-112) 0.