Ολυμπιακός

Θα συνεχίσει στην Φερεντσβάρος

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το τέλος με τον Γιάννη Φουντούλη! Μετά από 10 χρόνια συνεργασίας, οι δύο πλευρές παίρνουν πλέον διαφορετικούς δρόμους.

Κάτι το οποίο ανακοίνωσε επίσημα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, αλλά και ο Φουντούλης με δήλωσή του.

Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ενημερώνει τους φιλάθλους του συλλόγου μας, ότι ο Γιάννης Φουντούλης αποχωρεί από την ομάδα πόλο Ανδρών. Μετά από 10 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας.

Σεβόμενοι την επιθυμία του αθλητή, να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στο σύλλογο».

Παράλληλα, ο Γιάννης Φουντούλης, δήλωσε: «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμένα, αφού πήρα την απόφαση να αφήσω την ομάδα που λάτρεψα. Τους φίλους μου και συμπαίκτες μου που καταφέραμε τόσα σπουδαία πράγματα μαζί. Τελικά όπως είπε και ο φίλος μου ο Γιόζιπ. Αυτό είναι που με κάνει να νιώθω τόσο όμορφα. Ό,τι κατάφερα το κατάφερα με τους φίλους μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μαρινάκη, στον πρόεδρο κ. Κουντούρη που έχουν κάνει τόσα για την ομάδα. Από το 2011, παρέλαβαν μια ομάδα που ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης και κατάφεραν να την κάνουν κορυφαία στην Ευρώπη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή Βλάχο. Που ήταν στο πλευρό μου με πολλούς ρόλους. Όχι μόνο σαν προπονητής και με βοήθησε να εξελιχθώ και να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Θόδωρε, δες απλά από πού ξεκινήσαμε και τι καταφέραμε…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό σαν σύλλογο που με βοήθησε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Δούλεψα πολύ για αυτά αλλά ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχω ότι πέτυχα.

Και τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού. Γιατί είναι ο λόγος που βρίσκεται στην κορυφή και να ξέρουν ότι πάντα αυτή η ομάδα θα παίζει για αυτούς.

Ξέρω τι αφήνω πίσω, πόσους σημαντικούς ανθρώπους και πράγματα. Αλλά νιώθω ότι δεν θα έχω την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπάω για πολλά χρόνια ακόμα.

Ευχόμουν να το έκανα σαν Πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά στη ζωή δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλεις».

Να σημειωθεί πως ο Γιάννης Φουντούλης θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φερεντσβάρος.