Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6: Πρώτο βήμα για το 36ο πρωτάθλημα από τους Πειραιώτες στο Παπαστράτειο, όπου νίκησαν τη Βουλιαγμένη.

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματός του έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βουλιαγμένη.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6: Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο τελικό της Α1 Πόλο των Ανδρών, ο οποίος έγινε στο «Παπαστράτειο» κι έκανε το 1-0 στη σειρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (κρίνεται στις τρεις νίκες). Από δύο γκολ Γκίλλας και Φιλίποβιτς για τους νικητές, ισάριθμα και ο Σκουμπάκης για τους ηττημένους.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από το σκορ, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίτο οκάλεπτο η Βουλιαγμένη δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ.

Πάντως οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν δυναμικά μετά το 2-1 των γηπεδούχων στην πρώτη περίοδο, καθώς με επιμέρους 1-3 στη δεύτερη, έκλεισαν το ημίχρονο στο υπέρ τους 3-4!

Τότε όμως ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την άμυνά του, όπως είπαμε στην τρίτη περίοδο κράτησαν τη αντίπαλό τους στο μηδέν και με δύο δικά τους τέρματα, προσπέρασαν με ένα γκολ (σε 5-4).

Στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με τρία γκολ (7-4 με Φιλίποβιτς και Γκίλλα), όμως η Βουλιαγμένη βρήκε και πάλι τον τρόπο να επιστρέψει, μειώνοντας σε 7-6. Λίγο πριν από την λήξη ο Φιλίποβιτς σκόραρε ξανά, κάνοντας το 8-6 για τον Ολυμπιακό που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 8-6

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-0, 3-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Άρ. 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης