Πόλο

Θρήνος στο ελληνικό πόλο...

Θρηνεί το ελληνικό πόλο μετά την είδηση του θανάτου του Φώντα Μουδάτσιου.

Σε ηλικία μόλις 60 ετών «έφυγε» από τη ζωή, την οποία είχε αφιερώσει όλη στο πόλο τόσο ως αθλητής όσο όμως και ως προπονητής του αθλήματος.

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, τονίζοντας:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Φώντα Μουδάτσιου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Ο εκλιπών διετέλεσε προπονητής στην ομάδα πόλο γυναικών του συλλόγου μας την οποία οδήγησε το 1995 στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός επίσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του με ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του για τον χαμό του άλλοτε πολίστα του Συλλόγου Φώντα Μουδάτσιου.

Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους αθλητές που φόρεσαν το σκουφάκι του Συλλόγου ενώ παράλληλα είχε και επιτυχίες και διακρίσεις με την Εθνική ομάδα κατά τις δεκαετίας του ΄’70 και του ΄80».

Η ανακοίνωση του ΑΝΟΓ: «Όλοι όσοι γνωρίζουμε τον Φόντα Μουδάτσιο, σοκαριστήκαμε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

Ο Φόντας Μουδάτσιος, ένα από τα καλύτερα παιδιά του πόλο, το οποίο έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις ως παίκτης και προπονητής, έφυγε από κοντά μας εντελώς ξαφνικά στα 60 του χρόνια.

Ο Φόντας ήταν ο 1ος προπονητής που κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης (την τωρινή Ευρωλίγκα) γυναικών με την ομάδα του ΑΝΟΓ το 2000. Αυτό που είχε πετύχει τότε ο Φόντας και τα κορίτσια του ήταν ένα θαύμα.

Εκτός από τον ΑΝΟΓ, υπήρξε με μεγάλη επιτυχία προπονητής στην εθνική γυναικών, ενώ διέπρεψε και ως παίκτης, συμμετέχοντας σε 2 Ολυμπιακούς αγώνες (Μόσχα 1980 και Λ.Αντζελες 1984).

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΑΝΟΓ εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…».