Στην Τεργέστη τον Μάιο το προολυμπιακό πόλο γυναικών


Στέλιος Ανδρικάκης

Στην Τεργέστη τον Μάιο το προολυμπιακό πόλο γυναικών


Η Τεργέστη θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών, το διάστημα 17-24 Μαΐου, όπως αποκάλυψε η ουγγρική ομοσπονδία.

Οι αγώνες αρχικά ήταν να γίνουν στην Τεργέστη μέσα στον Μάρτιο (8-15), όμως η έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία, έφερε και την αναβολή του.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία της Ουγγαρίας το τουρνουά να μην αλλάξει τόπο, παρά μόνο χρόνο, είναι η πρόταση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FINA), χωρίς ακόμα να έχει εγκριθεί.

Όπως διευκρινίστηκε, οι αρμόδιες αρχές, ένα μήνα πριν από τη νέα ημερομηνία θα επανεξετάσουν τα δεδομένα, αναφορικά με το πώς θα έχει εξελιχθεί κατάσταση με τον ιό του κορονοϊού κι αν το πρόβλημα παραμένει, τότε θα αναζητηθεί άλλος τόπος διεξαγωγής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πανόραμα της 17ης Αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών

«Πιστεύουμε πως το συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα εγκρίνει αυτό το σχέδιο, οπότε να προετοιμαστούμε γι αυτό» δήλωσε ο τεχνικός της εθνικής ομάδας γυναικών της Ουγγαρίας,  Ατίλα Μπίρο.

Η Ουγγαρία, μαζί με τις Ελλάδα, Καζακστάν, Ισραήλ και Νέα Ζηλανδία συνθέτουν τον Β’ όμιλο, οι Ολλανδία, Ιταλία, Σλοβακία, Γαλλία, Ουζμπεκιστάν τον Α’ όμιλο του προολυμπιακού.

Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα πάρουν και τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


Sportime Extras