Βλάχος: «Η πίεση θα είναι στην Κροατία»


Βαγγέλης Λάσκαρης

Βλάχος: «Η πίεση θα είναι στην Κροατία»


Ο προπονητής της Εθνική Πόλο Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε για την πρόκριση της “γαλανόλευκης” στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας Θοδωρής Βλάχος αρχικά τόνισε: “Μας επηρέασε ξεκάθαρα ότι ήμασταν το μεγάλο φαβορί του αγώνα. Ξέραμε όλοι πόσο μεγάλη καταστροφή θα ήταν ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός.

Θέλαμε πάση θυσία τη νίκη και για να προχωρήσουμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και για να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στο προολυμπιακό τουρνουά. Είναι δεδομένο ότι αυτή η πίεση βγήκε στα παιδιά στην αρχή του ματς και τους δικαιολογώ.

Σίγουρα ανησυχήσαμε από τα εύκολα γκολ που δεχθήκαμε στο ξεκίνημα, όμως δείξαμε ότι έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα να αντιδράσουμε και τελικά το ματς εξελίχθηκε αρκετά εύκολα. Θα ξεχάσουμε λοιπόν αυτό που έγινε και θα επικεντρωθούμε στο ματς με την Κροατία. Εκεί όπου η πίεση θα είναι με το μέρος του αντιπάλου”.

Από την πλευρά του ο Ντίνος Γενηδουνιάς σχολίασε: “Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, ήμασταν προετοιμασμένοι και αγωνιστικά και ψυχολογικά, αλλά πάντα σε τέτοια ματς υπάρχει πίεση και άγχος, ειδικά σήμερα γιατί κρινόταν η πρόκριση στην οκτάδα και στο προολυμπιακό τουρνουά.

Ξεκολλήσαμε επιθετικά στο τρίτο οκτάλεπτο, πήραμε τη διαφορά που θέλαμε και τελειώσαμε εύκολα το ματς. Σίγουρα είναι προτιμότερο να παίζουμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ξέρουμε ότι σε ένα δύσκολο ματς, όπως με την Κροατία την Τετάρτη, ένα κακό οκτάλεπτο μπορεί να μας κοστίσει ανεπανόρθωτα.

Γι αυτό και πρέπει να είμαστε στο 100% από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα”.

Για την επόμενη μάχη με τους Κροάτες τόνισε ακόμα: “Ολα τα παιχνίδια πλέον κρίνονται στον παραπάνω ή τον λιγότερο παίκτη. Η Κροατία έχει δύο πολύ καλούς φουνταριστούς, αλλά το ίδιο ισχύει και με μας.Σ υνεπώς θα υπάρξουν πολλές αποβολές στο παιχνίδι και αυτός που θα τις εκμεταλλευτεί, θα έχει τον πρώτο λόγο”.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Sportime Extras