ΣΠΟΡ

Ρωσία: Παραμένει η απαγόρευση για τους αθλητές στίβου

Οι αθλητές δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν για τη Ρωσία από τον Νοέμβριο του 2015
Ρωσία: Παραμένει η απαγόρευση για τους αθλητές στίβου

Ρωσία: Η αναστολή της τιμωρίας των αθλητών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ έχει αρθεί, αλλά το έθνος θα παραμείνει αποκλεισμένο για το άμεσο μέλλον.

Ο λόγος; Μα φυσικά ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτή ήταν η απόφαση που έλαβε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου.

Οι αθλητές δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν για τη Ρωσία από τον Νοέμβριο του 2015, μετά την αποκάλυψη περί απαγορευμένων ουσιών που χορηγήθηκαν από το κράτος.

Ωστόσο, οι αθλητές παραμένουν αποκλεισμένοι μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, δήλωσε: «Οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία από χώρες και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο, φαίνεται να είναι ο μόνος ειρηνικός τρόπος για να διαταραχθούν και να απενεργοποιηθούν οι τρέχουσες προθέσεις της Ρωσίας, με απώτερο σκοπό να αποκατασταθεί η ειρήνη. Ο θάνατος και η καταστροφή που είδαμε στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων περίπου 185 αθλητών, με έχουν κάνει πιο σκληρό σε αυτό το ζήτημα».

Επίσης, έπειτα από τρεις ημέρες συνεδριάσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στίβου, αποφασίστηκε να απαγορευτεί στις τρανς αθλήτριες να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η Taskforce της Ρωσίας είχε προτείνει τον τερματισμό της αναστολής της ομοσπονδίας Στίβου της χώρας, αφού πληρούνταν όλες οι απαιτήσεις του σχεδίου επαναφοράς της.

Ο Ρουν Άντερσεν, επικεφαλής της ειδικής ομάδας, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος με τη «νέα κουλτούρα χρηστής διακυβέρνησης και μηδενικής ανοχής για το ντόπινγκ σε ολόκληρο τον οργανισμό».

Η ομοσπονδία, η οποία παρακολουθείται από τη Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου για να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις κατά του ντόπινγκ θα παραμείνουν σε ισχύ, θα κληθεί να συμμορφωθεί με 35 «ειδικούς όρους» σε βάθος τριετίας.

Δείτε σχετικό video για τη Ρωσία:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: Παραμένει η απαγόρευση για τους αθλητές στίβου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.