ΣΠΟΡ

ΣΟΚ: Ο Αυγενάκης αφήνει άστεγα δεκάδες σωματεία!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με έγγραφο σοκ αποπέμπει όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με έγγραφο σοκ αποπέμπει όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων!

Τη στιγμή, που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει καταστραφεί λόγω της διαχείρισης της κυβέρνησης εν μέσω της πανδημίας και με τα ερασιτεχνικά σωματεία να είναι έτοιμα να διαλυθούν, το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα έγγραφο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, με το οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης ΣΟΚΑΡΕΙ ξανά το Πανελλήνιο!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τους Δήμους όλης της χώρας να αποφασίσουν την αποχώρηση από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο!

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του Υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας. Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Πατούλης συμπεριλαμβάνονται στην κοινοποίηση.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και ζητά τη συστράτευση όλων για να ενημερώσουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίας ένταξης και κλείνει το έγγραφο με την εξής πρόταση που προκαλεί ΣΟΚ: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δύναστε με αναλογική εφαρμογή του άρθρου 3. Παρ. 4 του ν. 4726/2020, να αποφασίσετε να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις τους».

Αν δεν είναι σοκαριστικό ο Υφυπουργός Αθλητισμού να «πετάει» σωματεία εκτός γηπέδων, τότε τι είναι; Σε περίοδο πανδημίας, με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την ένταξη στο μητρώο να έχουν γονατίσει τα σωματεία και τους ερασιτέχνες παράγοντες, έρχεται ο κ. Αυγενάκης και ζητά να εφαρμοστεί μια πράξη «πραξικοπηματικού χαρακτήρα».

Μάλιστα ήδη δεκάδες Ενώσεις, φορείς και σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζονται σφοδρές αντιδράσεις μπροστά στο κίνδυνο δεκάδες σωματεία με χιλιάδες αθλητές, μην έχοντας προλάβει να εγγραφούν στο Μητρώο να μείνουν στο δρόμο!

Το έγγραφο που έστειλε χθες ο Υφυπουργός:

Πηγή: neakriti.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ