Στην Ελλάδα είναι γνωστό πως συμβαίνουν πολλά παράδοξα και ένα από αυτά είναι οι άδειες των πρωταθλητών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Στην Ελλάδα είναι γνωστό πως συμβαίνουν πολλά παράδοξα και ένα από αυτά είναι οι άδειες των πρωταθλητών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Στην Ελλάδα είναι γνωστό πως συμβαίνουν πολλά παράδοξα και ένα από αυτά είναι οι άδειες των πρωταθλητών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Ως γνωστόν η Πολιτεία θέλοντας να επιβραβεύσει τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε μεγάλες διοργανώσεις, οι οποίοι τίμησαν το εθνόσημο, τους έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουν στο Δημόσιο.

Αυτό το αποφάσισε η Πολιτεία και όχι οι αθλητές! Ένα σίγουρα σημαντικό προνόμιο, αλλά δεν ήταν επιλογή των αθλητών και το λέμε αυτό γιατί πολλές φορές υπάρχουν κακοπροαίρετοι που αντιδρούν. Είναι μια επιβράβευση, που θα μπορούσε να μεταφραστεί με κάποια άλλη παροχή.

Αυτό λοιπόν, το κληρονόμησε ο τωρινός υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που δεν φέρει φυσικά καμία ευθύνη. Πρέπει όμως από τη στιγμή που έχει πάρει μια σειρά αποφάσεων για τον Αθλητισμό από την αρχή της θητείας του να δει και αυτό το θέμα.

Και ερχόμαστε στο παράδοξο! Η ΓΓΑ εγκρίνει τις αποσπάσεις των προπονητών, οπότε σε κάποιες περιπτώσεις παίρνει απόσπαση από τη δουλειά του ο προπονητής- ορθώς φυσικά- για μία ολόκληρη σεζόν, αλλά από την άλλη ο πρωταθλητής που γυμνάζει και έχει δουλειά στο Δημόσιο έχει ειδική άδεια από 140 ως 170 ημέρες, ανάλογα τη χρονιά και τη διοργάνωση που έχει!

Για παράδειγμα για το 2022, ένας πρωταθλητής που εργάζεται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από 1η Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να βρίσκεται στη δουλειά του μέχρι το τέλος του χρόνου και μπορεί να κάνει χρήση της ειδικής άδειας από 1η Ιανουαρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα από Οκτώβριο έως Ιανουάριο ο αθλητής θα πρέπει να πηγαίνει κανονικά στην εργασία του από τις 8.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ. και φυσικά δεν θα είναι σε θέσει να γυμναστεί μετά γιατί κινδυνεύει να τραυματιστεί και βέβαια ούτε λόγος για προετοιμασίες στο εξωτερικό που είναι άκρως απαραίτητες σε αυτό το επίπεδο των αθλητών.

Δηλαδή, θα μπορεί να προετοιμαστεί όπως πρέπει με διπλές προπονήσεις και αγώνες από τον Ιανουάριο, ενώ τον Μάρτιο διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. Έτσι, θα πρέπει να υπολογίσει τις ημέρες, καθώς και το καλοκαίρι έχει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, αλλά και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Από την άλλη τώρα έχουμε και το θέμα των προπονητών που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και οι οποίοι γυμνάζουν κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και δεν μπορούν να πάρουν απόσπαση, κάτι που σημαίνει πως και εκείνοι δεν μπορούν να προετοιμάσουν κατάλληλα τους αθλητές τους.

Θα πρέπει ο υφυπουργός Αθλητισμού να δει το θέμα άμεσα, καθώς κινδυνεύουν οι πρωταθλητές να έχουν πρόβλημα να προετοιμαστούν απρόσκοπτα για τις μεγάλες διοργανώσεις της νέας χρονιάς. Ήδη κάποιοι Έλληνες πρωταθλητές έχουν αντιδράσει, καθώς βλέπουν πως θα μείνουν πίσω στην προετοιμασία τους.

 

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο