ΣΤΙΒΟΣ

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση στο μεγαλείο!

Η αυλαία των παραολυμπιακών αγώνων έπεσε και ο Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας αναφέρεται στο μεγαλείο των αθλητών.
Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση στο μεγαλείο!

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: Καθώς έπεσε η αυλαία των παραολυμπιακών αγώνων 2020, παραδόθηκε η σημαία των αγώνων στην Γαλλία για τους επόμενους αγώνες το 2024,  με τον Γαλλικό εθνικό ύμνο που πλαισιώθηκε με φόντο την δική μας Νίκη της Σαμοθράκης, ένα από τα δημοφιλέστερα εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου από το 1884.

Η χώρα μας με ένα χρυσό, τρία αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια κατατάσσεται στην 51η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους 45 αθλητές μας που συμμετείχαν σε 11 αθλήματα – με τους συνοδούς τους φυσικά.

Θα μείνει αξέχαστη η χρυσή παραολυμπιονίκης κολύμβησης της Κύπρου μας, Καρολίνα Πελενδρίτου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 3η φορά (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008)  με παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων πρόσθιο καθώς και ο Θανάσης Γκαβέλας που έκλεψε την παράσταση επίσης με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 10΄82’’ στα 100 μέτρα που θα ζήλευαν ακόμα και εξαιρετικοί δρομείς.

Τα δυο αυτά παγκόσμια ρεκόρ της Καρολίνας Πελενδρίτου και του Θανάση Γκαβέλα αποτελούν παγκόσμια ρεκόρ στην καρδιά μας καθώς η συγκίνηση τους κατά την διάρκεια του εθνικού μας ύμνου μας αφύπνισαν και δυνάμωσαν την ενσυναίσθησή μας για τις αξίες  των ανθρώπων αυτών.  Διότι η σημασία των «Παραολυμπιακών» – «Paralympics» έχει την έννοια του ‘’δίπλα’’ και του ‘’παράλληλα’’ με τους ολυμπιακούς αγώνες, παράλληλα με όλους, ενώνοντας όλους.

Άνθρωποι αξιοθαύμαστοι, αξιοπρεπέστατοι, με ήθος, με εγκράτεια, με στερήσεις, με ισχυρή δύναμη σκέψης, οι αθλητές ΑΜΕΑ, μέσα από την καθημερινότητα της ζωής τους, προσπαθούν να ανακάμψουν, να γιατρέψουν την ψυχή και το σώμα τους, να βρουν διέξοδο  στο πολυτιμότερο ολυμπιακό ιδεώδες  του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι».

Με θυσίες καθημερινές, με υπερπροσπάθειες, με προσωπικό κόστος πολλές φορές υπερβαίνουν κάθε εμπόδιο για να φθάσουν στο στόχο τους. Όταν ένας κόσμος χάνεται, εμφανίζεται ένας άλλος κόσμος πιο δυνατός, η δεύτερη ευκαιρία της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Αρωγός όλων των αθλητών ΑΜΕΑ, είναι η στήριξη των συλλόγων τους, η Ομοσπονδία ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και κυρίως η οικογένειά τους που στέκεται πάντα δίπλα τους γιατί τους πιστεύει. Τους ενθαρρύνει, τους συνοδεύει, τους στηρίζει, τους συναισθάνεται, τους επιβραβεύει ακόμα και εάν δεν είναι πρώτοι.

Το όφελος από τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν μετριέται από τα έσοδα  του marketing των αγώνων. Μετριέται με βάση τις αξίες για την στάση ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Ομοσπονδία Βραζιλίας: «Να γινόταν η επέμβαση των αρχών πριν τον αγώνα»

ΗΠΑ: Άγρια δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων από πρώην πεζοναύτη – Σκότωσε κι ένα βρέφος!

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα το λαϊκό προσκύνημα της σορού του!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>