ΣΤΙΒΟΣ

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση στο μεγαλείο!

Η αυλαία των παραολυμπιακών αγώνων έπεσε και ο Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας αναφέρεται στο μεγαλείο των αθλητών.
Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση στο μεγαλείο!

Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: Καθώς έπεσε η αυλαία των παραολυμπιακών αγώνων 2020, παραδόθηκε η σημαία των αγώνων στην Γαλλία για τους επόμενους αγώνες το 2024,  με τον Γαλλικό εθνικό ύμνο που πλαισιώθηκε με φόντο την δική μας Νίκη της Σαμοθράκης, ένα από τα δημοφιλέστερα εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου από το 1884.

Η χώρα μας με ένα χρυσό, τρία αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια κατατάσσεται στην 51η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους 45 αθλητές μας που συμμετείχαν σε 11 αθλήματα – με τους συνοδούς τους φυσικά.

Θα μείνει αξέχαστη η χρυσή παραολυμπιονίκης κολύμβησης της Κύπρου μας, Καρολίνα Πελενδρίτου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 3η φορά (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008)  με παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων πρόσθιο καθώς και ο Θανάσης Γκαβέλας που έκλεψε την παράσταση επίσης με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 10΄82’’ στα 100 μέτρα που θα ζήλευαν ακόμα και εξαιρετικοί δρομείς.

Τα δυο αυτά παγκόσμια ρεκόρ της Καρολίνας Πελενδρίτου και του Θανάση Γκαβέλα αποτελούν παγκόσμια ρεκόρ στην καρδιά μας καθώς η συγκίνηση τους κατά την διάρκεια του εθνικού μας ύμνου μας αφύπνισαν και δυνάμωσαν την ενσυναίσθησή μας για τις αξίες  των ανθρώπων αυτών.  Διότι η σημασία των «Παραολυμπιακών» – «Paralympics» έχει την έννοια του ‘’δίπλα’’ και του ‘’παράλληλα’’ με τους ολυμπιακούς αγώνες, παράλληλα με όλους, ενώνοντας όλους.

Άνθρωποι αξιοθαύμαστοι, αξιοπρεπέστατοι, με ήθος, με εγκράτεια, με στερήσεις, με ισχυρή δύναμη σκέψης, οι αθλητές ΑΜΕΑ, μέσα από την καθημερινότητα της ζωής τους, προσπαθούν να ανακάμψουν, να γιατρέψουν την ψυχή και το σώμα τους, να βρουν διέξοδο  στο πολυτιμότερο ολυμπιακό ιδεώδες  του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι».

Με θυσίες καθημερινές, με υπερπροσπάθειες, με προσωπικό κόστος πολλές φορές υπερβαίνουν κάθε εμπόδιο για να φθάσουν στο στόχο τους. Όταν ένας κόσμος χάνεται, εμφανίζεται ένας άλλος κόσμος πιο δυνατός, η δεύτερη ευκαιρία της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Αρωγός όλων των αθλητών ΑΜΕΑ, είναι η στήριξη των συλλόγων τους, η Ομοσπονδία ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και κυρίως η οικογένειά τους που στέκεται πάντα δίπλα τους γιατί τους πιστεύει. Τους ενθαρρύνει, τους συνοδεύει, τους στηρίζει, τους συναισθάνεται, τους επιβραβεύει ακόμα και εάν δεν είναι πρώτοι.

Το όφελος από τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν μετριέται από τα έσοδα  του marketing των αγώνων. Μετριέται με βάση τις αξίες για την στάση ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Ομοσπονδία Βραζιλίας: «Να γινόταν η επέμβαση των αρχών πριν τον αγώνα»

ΗΠΑ: Άγρια δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων από πρώην πεζοναύτη – Σκότωσε κι ένα βρέφος!

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα το λαϊκό προσκύνημα της σορού του!

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Αντιστράτηγος Ε.Α. Κωνσταντίνος Κούσαντας – Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση στο μεγαλείο!».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ο Εμμανουήλ Καραλής

Στίβος
Σπορ: Τέλος οι… Ιμάνε Κελίφ – Ο Τραμπ απέκλεισε τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα!

Τέλος οι… Ιμάνε Κελίφ – Ο Τραμπ απέκλεισε τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα!

Τα αθλήματα που είναι για γυναίκες θα παραμείνουν για γυναίκες. Φαινόμενα Ιμάνε Κελίφ τελείωσαν με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ!

Σπορ
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών!

ΣΕΓΑΣ: Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών!

Καλεί όλα τα σωματεία του ο ΣΕΓΑΣ!

Στίβος
Στίβος: Μεγάλος Καραλής, πέταξε στα 5,90μ.

Μεγάλος Καραλής, πέταξε στα 5,90μ.

Σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής πέταξε στα 5,90μ. και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στο μίτινγκ της Καέν

Στίβος
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Στίβος: Μιχάλης Σταματόγιαννης: Έχασα τα καλύτερα δύο χρόνια μου – Νιώθω πίκρα αλλά πρέπει πια να το αφήσω πίσω

Μιχάλης Σταματόγιαννης: Έχασα τα καλύτερα δύο χρόνια μου – Νιώθω πίκρα αλλά πρέπει πια να το αφήσω πίσω

Τίποτα δεν προμήνυε τότε, όταν ο Μιχάλης Σταματόγιαννης πήγαινε μετά τον αγώνα του στα Παπαφλέσσεια για να δώσει οικειοθελώς δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ, ότι θα βρισκόταν θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Στίβος
Στίβος: 41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Τα αποτελέσματα

41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Τα αποτελέσματα

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος νικητής του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Στίβος
Στίβος: Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μαρινάκου και Πετρουλάκης πρώτευσαν στα 10 χλμ.

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μαρινάκου και Πετρουλάκης πρώτευσαν στα 10 χλμ.

Ρεκόρ η Μαρινάκου - Πρώτη νίκη για Πετρουλάκη στα 10 χλμ.

Στίβος
VIRAL: Η… σαβούρδα του Μο Φάρα σε κυλιόμενο διάδρομο!

Η… σαβούρδα του Μο Φάρα σε κυλιόμενο διάδρομο!

Χιουμοριστικό βίντεο με τον πρώην χρυσό πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων Μο Φάρα να... κουτρουβαλάει σε διάδρομο.

VIRAL
Στίβος: Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για Καλλιμάρμαρο : Γίνονται συναυλίες, αλλά απαγορεύεται η είσοδος στους αθλητές…

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για Καλλιμάρμαρο : Γίνονται συναυλίες, αλλά απαγορεύεται η είσοδος στους αθλητές…

Εύλογος ο προβληματισμός που εξέφρασε ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για το Καλλιμάρμαρο και τους αθλητές που δεν έχουν πια πρόσβαση.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ : Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται – Άριστη σχέση και συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα

ΣΕΓΑΣ : Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται – Άριστη σχέση και συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα

Το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ είναι γεγονός και η λάθος ανάγνωσή του έφερε παρερμηνείες. Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Από την ταραχή στην τεράστια νίκη μια κυβίστηση δρόμος

ΣΕΓΑΣ: Από την ταραχή στην τεράστια νίκη μια κυβίστηση δρόμος

Από εκεί που μπορεί να μην είχε καν μέλη στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΓΑ «επειδή η 2η ευκαιρία κερδίζεται», φτάσαμε στη συντριπτική νίκη.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Πρώτοι Κώστας Κεντέρης και Τασούλα Κελεσίδου!

ΣΕΓΑΣ: Πρώτοι Κώστας Κεντέρης και Τασούλα Κελεσίδου!

Πρώτος σε προτίμηση από τα σωματεία ανάμεσα στα μέλη που εκλέγονται αναδείχθηκε ο Κώστας Κεντέρης. Ψηλά στη λίστα και η Τασούλα Κελεσίδου.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Κέρδισε η Σοφία Σακοράφα τις εκλογές!

ΣΕΓΑΣ: Κέρδισε η Σοφία Σακοράφα τις εκλογές!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime η Σοφία Σακοράφα κέρδισε τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ και είναι έτοιμη για τη δεύτερη θητεία στην ομοσπονδία.

Στίβος