Απίστευτα πράγματα στο επί κοντώ, Κολεγιακό ρεκόρ ο Λάιτφουτ με 5.94! (vid)


Τάσος Βουγιουκλίδης

Απίστευτα πράγματα στο επί κοντώ, Κολεγιακό ρεκόρ ο Λάιτφουτ με 5.94! (vid)


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το..καλημέρα στο άλμα επί κοντώ με τις καλύτερες επιδόσεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Χθες Σάββατο 16/1 ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρεμιέρα κάνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2021 με 5.92. Τελικά, ο 34χρονος διατηρήθηκε στην κορυφή της λίστας μόλις για λίγες ώρες. Αφού,  ο Κεί Σι Λάιτφουτ σε μίτινγκ που διεξήχθη στο Sports Performance Centre του Τέξας, πήδηξε 5.94, 2 εκατοστά δηλαδή πιο ψηλά από τον Λαβιλενί για να ανέβει αυτός στην κορυφή του κόσμου για την φετινή χρονιά.

Ο 21χρονος Αμερικανός, με το 5.94 που σημείωσε, έκτος των άλλων έκανε και κολεγιακό ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ για να σπάσει το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ του οποίου κάτοχος ήταν ο Κρις Νίλσεν με 5.93.

Ο Κέι Σι Λάιτφουτ, πέρασε μάλιστα με την πρώτη του προσπάθεια τα 5.94 για να κάνει εν συνεχεία τρεις αρκετά καλές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες στα 6 μέτρα.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι επικοντιστές δείχνουν να έχουν μπει με άγριες διαθέσεις στην φετινή χρονιά -η οποία τυγχάνει να είναι και ολυμπιακή- και αναμένουμε βεβαίως με ανυπομονησία την συνέχεια. Έτσι ώστε  να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το αγώνισμα αυτό την φετινή χρονιά.

 

 

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news