×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

CAS: Τον Νοέμβριο η ακρόαση της υπόθεσης Σαλαζάρ!


    Τάσος Βουγιουκλίδης

CAS: Τον Νοέμβριο η ακρόαση της υπόθεσης Σαλαζάρ!


Όπως ανακοίνωσε το CAS πριν λίγες ώρες, η ακρόαση της υπόθεσης του μεγάλου προπονητή αποστάσεων Αλμπέρτο Σαλαζάρ για παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ θα λάβει μέρος στην Ελβετία όπου εδρεύει το CAS, μεταξύ 8-16 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός προπονητής, Αλμπέρτο Σαλαζάρ τιμωρήθηκε από την USADA με τέσσερα χρόνια από το να προπονεί οποιονδήποτε αθλητή, λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα το 2019, για χορήγηση απαγορευμένων ουσιών στους αθλητές του. Σε μία είδηση που αν μη τι άλλο αιφνιδίασε και σόκαρε τον κόσμο του στίβου.

Έτσι ο Σαλαζάρ -μη έχοντας άλλη επιλογή- αποφάσισε να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο με την ελπίδα να δικαιωθεί.

Μάλιστα, τον Νοέμβριο στην ίδια αίθουσα και στην ίδια υπόθεση αναμένεται και η ακρόαση του Ενδοκρινολόγου Τζέφρι Μπράουν, ο οποίος δούλευε και στο Nike Oregon Project που ιδρυτής του είναι ο Σαλαζάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΓΑΣ: Όλα όσα προέκυψαν από την ενημέρωση σωματείων Αττικής

Επίσης, ο Μπράουν έχει δουλέψει με τους περισσότερους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, τόσο σαν γιατρός όσο όμως και στο λεγόμενο performance enhancement.

Σε περίπτωση που το CAS δικαιώσει τον Αλμπέρτο Σαλαζάρ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα επανεκκινήσει το Nike Oregon Project, το οποίο είχε διακόψει η ίδια η Nike λόγω της τιμωρίας του .

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Nike μετά την είδηση αυτή, είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον Σαλαζάρ και το συγκεκριμένο θέμα.

Να θυμίσουμε, ότι ο Σαλαζάρ έχει προπονήσει κάποιους πρωτοκλασάτους δρομείς μεγάλων αποστάσεων όπως ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μό Φάρα άλλα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 3.000 και στα 10.000 μέτρα και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μίλι, Σιφάν Χασάν.


Τελευταία Νέα