Χάρης Παπαδιάς: Υποψήφιος στον ΣΕΓΑΣ με την Αναγέννηση!


Τάσος Βουγιουκλίδης

Χάρης Παπαδιάς: Υποψήφιος στον ΣΕΓΑΣ με την Αναγέννηση!


Υποψήφιος στον ΣΕΓΑΣ στις επερχόμενες εκλογές με την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού θα είναι ο πρώην πρωταθλητής των σπριντ, Χάρης Παπαδιάς.

Άλλο ένα «χρυσό» παιδί του ελληνικού στίβου, ο Χάρης Παπαδιάς, ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της χώρας μας στον κλειστό στίβο που στις 7 Μαρτίου 1997 στο Παρίσι έγινε ο ταχύτερος Έλληνας όλων των εποχών στα 60μ. με ένα απλησίαστο έως και σήμερα πανελλήνιο ρεκόρ (6.50), ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τασούλας Κελεσίδου και ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με την Αναγέννηση.

Εμπνευστής και συνιδρυτής του ανερχόμενου συλλόγου ΑΟ Δρομέας Βάρης, αλλά και συνδιοργανωτής του μίτιγκ «Δρόμεια», που στα λίγα χρόνια ζωής του έχει αναδειχθεί ως ο σημαντικότερος αγώνας δρόμων ταχύτητας και σκυταλοδρομιών στην Ελλάδα, ο Χάρης Παπαδιάς είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού, της οποίας ηγείται η Τασούλα Κελεσίδου και με την ακόλουθη δήλωση υποψηφιότητας συστρατεύεται κι αυτός στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για κάτι καλύτερο στον ελληνικό στίβο.

«Όντας τριάντα χρόνια στον αθλητισμό και υπηρετώντας από όλα τα πόστα θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να συστρατευτώ με την παράταξη της Αναγέννησης. Ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της Ολυμπιονίκη και παλιάς μου συναθλήτριας Τασούλας Κελεσίδου, την οποία θεωρώ ως την καταλληλότερη να ηγηθεί της Προεδρίας της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, του ΣΕΓΑΣ.

Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης λοιπόν δηλώνω την υποψηφιότητα μου στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου ηγηθείσας της κίνησης για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού. Ερχόμενος από μια γενιά πρωταθλητών που βίωσε την δόξα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού σε όλο της το μεγαλείο, νιώθω βαθιά μέσα μου την ανάγκη να συνεισφέρω με σθένος, ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση στην αναβίωση του υψηλού αθλητισμού.

Πρωταρχικός μου στόχος είναι η ενίσχυση του σχολικού και σωματειακού αθλητισμού ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και αυτές να αποτελέσουν την βάση που θα τροφοδοτηθεί ο υψηλός αθλητισμός. Η επαναφορά των κινήτρων για τους νέους αθλητές και των προνομίων για τους πρωταθλητές θα οδηγήσει στην έναρξη, κατεύθυνση και διατήρηση του υψηλού αθλητισμού.

Πιο πολύ από κάθε άλλη περίοδο η χώρα μας, δεδομένης της φθίνουσας πορείας του κλασικού αθλητισμού από το 2004 και έπειτα, φέρει την ανάγκη συλλογικότητας, ενότητας και κοινής πορείας ανθρώπων με κοινό όραμα και στόχους. Με διάθεση για πολύ δουλειά και με την αμέριστη αγάπη που με διακατέχει για τον αθλητισμό, θα τον υπηρετήσω με αυταπάρνηση, με ήθος, με τόλμη, ως πρωταθλητής, ως ιδρυτής σωματείου, ως γονέας, μα πρωτίστως ως άνθρωπος με αξίες και ταπεινότητα.» Χάρης Παπαδιάς Πρωταθλητής Στίβου Συνιδρυτής ΑΟ Δρομέας Βάρης

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news