ΣΤΙΒΟΣ

Χρήστος Μελέτογλου: Σαν προσομοίωση Δουβλίνου η διοργάνωση στα Τρίκαλα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου αποτέλεσε κριτήριο για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.
Χρήστος Μελέτογλου: Σαν προσομοίωση Δουβλίνου η διοργάνωση στα  Τρίκαλα

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου ήταν ιδανικές για τους αθλητές.

Η διοργάνωση, που έγινε στο αθλητικό κέντρο Σκαμνιές στην Πηγή Τρικάλων, είχε ομίχλη, βροχή και αρκετά χαμηλή θερμοκρασία, σκηνικό ανάλογο με αυτό που θα βρουν οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.

Κάτι που σημείωσε και ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Χρήστος Μελέτογλου, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών.

Ήταν μάλιστα, η πρώτη διοργάνωση που είδε ο τεχνικός διευθυντής από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα.

«Ο αγώνας έγιναν σε σκηνικό σαν να ήταν προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου που θα γίνει στο Δουβλίνο. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και αποτέλεσε βασικό κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στις 12 Δεκεμβρίου», λέει στο Sportime ο Χρήστος Μελέτογλου και συνεχίζει: «Θα γίνουν συζητήσεις το επόμενο διάστημα για να διαμορφωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στο Δουβλίνο. Σε συνεργασία με τον συντονιστή των αποστάσεων Δημήτρη Θεοδωρίδη και με τους προπονητές των αθλητών θα φθάσουμε και στη σύνθεση της ομάδας. Όπως είχε σημειώσει από την αρχή η Διοίκηση, θα σταλεί πλήρης η Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, με 12 αθλητές. Δύο άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, δύο άνδρες και δύο γυναίκες στην κατηγορία Κ23 και δύο άνδρες και δύο γυναίκες στην κατηγορία Κ20. Οι δηλώσεις λήγουν στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε υπάρχει χρόνος ακόμα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό πως οι αθλητές θα μετάσχουν σε καμπ προετοιμασίες στις Σκαμνιές για περίπου δέκα ημέρες και προς τα τέλη Νοέμβρη, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», κατέληξε ο Χρήστος Μελέτογλου.

Ν’ αναφέρουμε ότι στους άνδρες τον πρώτο λόγο για να ταξιδέψουν στο Δουβλίνο έχουν ο Κώστας Γκελαούζος και ο Παναγιώτης Καραΐσκος. Αυτό που πρέπει να δουν είναι πως ο Γκελαούζος έχει στα πλάνα του τον Δεκέμβριο να τρέξει στο μαραθώνιο στη Βαλένθια. Στην Κ23 οι δύο πρώτοι ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος και ο Νέστορας Κολιός και στην Κ20 ο Παναγιώτης Γιαννάτης και ο Πέτρος Παπαϊωάννου. Στις γυναίκες οι δύο πρώτες είναι Αναστασία Μαρινάκου και Κατερίνα Ασημακοπούλου, στην Κ23 η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου και η Νικολέτα Κυνατίδου και στην Κ20 η Μαρία Κάσσου με την Ελένη Ιωαννίδου.

Ν’ αναφέρουμε ότι ένα από τα σημαντικά ονόματα που δεν πήραν μέρος στους αγώνες ήταν ο Μάριος Αναγνώστου, καθώς εμβολιάστηκε τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. Ο εξαιρετικός δρομέας που γυμνάζεται με τον Σάββα Κουμπούρα στη Λαμία, είχε θέσει στους στόχους του τη φετινή σεζόν, μαζί με τον προπονητή του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Ανώμαλο Έδαφος.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρήστος Μελέτογλου: Σαν προσομοίωση Δουβλίνου η διοργάνωση στα Τρίκαλα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.