ΣΤΙΒΟΣ

Δημήτρης Θεοδωρίδης: Το Δουβλίνο παράθυρο για την πρόοδο και εξέλιξη των δρόμων

Η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου είναι η πρώτη οργανωμένη από την έναρξη του θεσμού το 1994 και η τέταρτη συνολικά.
Δημήτρης Θεοδωρίδης: Το Δουβλίνο παράθυρο για την πρόοδο και εξέλιξη των δρόμων

Ο Δημήτρης Θεοδωρίδης έκανε έναν απολογισμό μετά τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Δουβλίνο.

Ο συντονιστής των δρόμων του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε μέχρι να φθάσει η αποστολή στο Δουβλίνο για τη διοργάνωση. Επίσης, μιλάει για τη σημασία του καμπ, αλλά και τη συνεργασία αθλητών και προπονητών. «Ένα παράθυρο προς την πρόοδο…», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο Έλληνας προπονητής αναφέρει στο Sportime.

«Αρχικά θέλω να συγχαρώ όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας για την εμφάνιση τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Δουβλίνο, την περασμένη Κυριακή. Ήταν μια ελπιδοφόρα εμφάνιση που μας δίνει δύναμη να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, καθώς και τους προπονητές τους για την άψογη συνεργασία που είχαμε στο 10ημερο προπονητικό καμπ που οργανώθηκε στα Τρίκαλα το διάστημα πριν τον αγώνα.

Η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου είναι η πρώτη οργανωμένη από την έναρξη του θεσμού το 1994 και η τέταρτη συνολικά.
Επίσης, ανάλογο καμπ προετοιμασίας είχε να οργανωθεί από το μακρινό 1987.
Τα παραπάνω στατιστικά  δείχνουν πως μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιο οργανωμένο πλαίσιο, σχεδιασμός και φιλοσοφία γύρω από συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων μας σε ανάλογες διοργανώσεις ανωμάλου δρόμου.

Το καμπ προετοιμασίας στα Τρίκαλα και η συμμετοχή της ομάδας μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου αποτελούν την εκκίνηση της προσπάθειας εντός του νέου πλαισίου λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Κάνοντας τον απολογισμό θεωρώ ότι κάναμε μια πολύ καλή αρχή. Σε ένα κλίμα συνεργασίας, ομαδικότητας και ανοιχτής επικοινωνίας ζήσαμε 10 μέρες με τους αθλητές και τους προπονητές τους, δημιουργώντας τη βάση για τη συνέχεια μιας πορείας που θα μας οδηγήσει στην πρόοδο.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, χρειάζεται αρχικά να οικοδομήσουμε τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το οικοδόμημα του τομέα των δρόμων αποστάσεων. Στόχος μας είναι η οργάνωση προπονητικών καμπ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για τις Εθνικές και προεθνικές μας ομάδες, η αποστολή πλήρους αντιπροσωπευτικών ομάδων αρχικά σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα ανωμάλου και στίβου, η σταδιακή διαμόρφωση μιας ενιαίας προπονητικής φιλοσοφίας, μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των προπονητών και η οργάνωση ενός δομημένου αγωνιστικού καλανταριού που θα μπορεί να στηριχθεί η εφαρμογή αυτού του προπονητικού σχεδιασμού, αποτελούν μερικά από τα σημεία κλειδιά που μπορούν να μας βγάλουν από την στασιμότητα.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν πρέπει να το περιμένουμε αύριο. Το όραμα, η πίστη η υπομονή και το ομαδικό πνεύμα είναι τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν σε όλη αυτή την προσπάθεια.
ΣΕΓΑΣ, προπονητές, και σύλλογοι καλούμαστε να αναλάβουμε ο καθένας από τη μεριά του την ευθύνη που του αναλογεί και να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη σταθερού κλίματος εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν και εργάζονται σε αυτό το χώρο και επιθυμούν την βελτίωση των δρόμων αντοχής.

Ο Δημήτρης Σούλας, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, άξιος προπονητής και συνεργάτης σε μια κουβέντα μας, πρόσφατα, μου είπε:

«Ο ανώμαλος δρόμος είναι το παράθυρο στο μέλλον των δρόμων ημιαντοχής- αντοχής».  Ας αποτελέσει λοιπόν αυτή η συμμετοχή της ομάδας μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου το παράθυρο προς την πρόοδο και την εξέλιξη του τομέα των δρόμων αποστάσεων».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Θεοδωρίδης: Το Δουβλίνο παράθυρο για την πρόοδο και εξέλιξη των δρόμων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.