Πέντε ελληνικές παρουσίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα στην δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου

Τρεις αθλήτριες στον προκριματικό του επί κοντώ (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Πόλακ), αλλά και δύο τελικούς, περιλαμβάνει σήμερα (7/8) το πρόγραμμα για την ελληνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο.

Φυσικά η παρουσία στον προκριματικό του επί κοντώ της Κατερίνας Στεφανίδη είναι εκεί όπου θα επικεντρωθούν τα βλέμματα, καθώς η Ελληνίδα ολυμπιονίκης ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Στεφανίδη είναι δεδομένο πως θα πάει για ένα από τα πρώτα δύο μετάλλια, καθώς μαζί με την Σιντόροβα είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες. Με τον προκριματικό να έχει όριο πρόκρισης στα 4,55μ., το πιθανότερο είναι να κάνει απευθείας εκεί ένα άλμα και να ετοιμαστεί για τον τελικό, κάτι που είχε επαναλάβει και στο Ρίο το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ίδια πριν την αναχώρησή της τόνισε πως θα πρέπει να κάνει άλμα πάνω από τα 4,90μ. για να πάρει το χρυσό, καθώς υπολογίζει πολύ την Ρωσίδα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου από την άλλη, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση. Πέρυσι απουσίασε λόγω γέννας και φέτος στον ανοιχτό έχει κάνει 4,72μ. Αν δε γίνει κάτι το εξωπραγματικό, θα είναι στον τελικό και εκεί θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στα μετάλλια. Μαζί με τις Μπέργκτσον, Μπράντσο και Ρομαρίν, είναι οι αθλήτριες που ακολουθούν σε επιδόσεις τις Στεφανίδη και Σιντόροβα.

Τέλος, η Ελένη Πόλακ είναι η πρωτάρα στην διοργάνωση. Θα πρέπει να κάνει ατομικό ρεκόρ για να προκριθεί, αλλά ίσως είναι στην 12αδα αν πάει πιο χαμηλά ο προκριματικός, αν όμως κάνει επίδοση στα 4,45μ. και πάνω.

Όσον αφορά τους δύο τελικούς, ο Μιχάλης Αναστασάκης στην σφύρα και ο Νίκος Σκαρβέλης στην σφαίρα, ήδη πέτυχαν τον στόχο τους. Αυτός ήταν να είναι στην 12αδα του τελικού και πλέον θα κυνηγήσουν ένα ατομικό ρεκόρ και θέση στην οκτάδα για να κάνουν την υπέρβαση. Ο Αναστασάκης στην σφαίρα προκρίθηκε με την πέμπτη καλύτερη επίδοση και ο Σκαρβέλης με την έκτη, σε αγωνίσματα όπου υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Στην σφύρα είναι οι δύο Πολωνοί (Νοβίτσκι, Φάιτζεκ) και στην σφαίρα ο Γερμανός Στορλ.

Οι τελικοί της σημερινής (7/8) ημέρας:

09:30 50 χλμ βάδην (Α-Γ)

19:45 Σφυροβολία (Α) τελικός ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

21:20 10.000 μ. (Α)

21:33 Σφαιροβολία (Α) τελικός ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ

22:30 100 μ. (Γ) τελικός

22:50 100 μ. (Α) τελικός.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο