ΣΤΙΒΟΣ

Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Παλαμήδειο Άθλο

Ο φετινός 6ος Παλαμήδειος Άθλος, που διεξάγεται στο Ναύπλιο, θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά το αγώνισμα του ημιμαραθωνίου.
Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Παλαμήδειο Άθλο

Εγκρίθηκε από την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α, το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον 6ο Παλαμήδειο Άθλο που θα γίνει 27 και 28 Νοεμβρίου.

Η ειδική επιστημονική επιτροπή στην έγκρισή της συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή δρομέων με safe pass.

Πιο αναλυτικά δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση των αγωνισμάτων του Παλαμηδείου Άθλου (Αγωνιστική Ανάβαση Κάστρου, Ημιμαραθωνίος, 10 χλμ. και 5 χλμ.), έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (θα έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του Εμβολιασμού) και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ την ημέρα του αγώνα).

Επίσης Δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής έχουν και έως το 5% των συμμετεχόντων μη εμβολιασμένοι (ανήλικοι ή ενήλικοι) με PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

Δείτε το πλήρες Υγειονομικό Πρωτόκολλο: Όροι Συμμετοχής – Nafplio Castle Run.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/10 και την Πέμπτη 21/10 η επίσημη μέτρηση των διαδρομών του Παλαμηδείου Άθλου (ΗΜΙ, 10ΧΛΜ., 5ΧΛΜ & Κάστρο), που έχει σαν κύρια αγωνίσματα: την ανάβαση του Κάστρου και τον Ημιμαραθώνιο.

Η αγωνιστική ανάβαση του κάστρου, είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου. Οι δρομείς ξεκινούν το μοναδικό αυτό ταξίδι με την άνοδο στο κάστρο από την 25ης Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά τον Χάρτη της ανάβασης του κάστρου:

https://drive.google.com/file/d/1weSXmU3WX9xyEKiNES68-_bnVQgNEG2t/view

Ο 6ος Παλαμήδειος Άθλος συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά και το αγώνισμα του Ημιμαραθωνίου που η διαδρομή του διατρέχει τον ήσυχο και πανέμορφο Αργολικό κόλπο, αφήνοντας στους συμμετέχοντες το αποτύπωμα της ομορφιάς του περιβάλλοντός και την θέα του Ναυπλίου με το επιβλητικό κάστρο του Παλαμηδείου. Δείτε αναλυτικά τον Χάρτη των Διαδρομών ΗΜΙ,10ΧΛΜ. & 5ΧΛΜ.:

https://drive.google.com/file/d/1bAC73_Sm3uEZBIrii_ylXOfaxMV46YmV/view

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Παλαμήδειο Άθλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.