Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Ο εκδότης του Sportime, Περικλής Γκιόλιας, ξεκαθαρίζει το διακύβευμα των φετινών εκλογών στον ΣΕΓΑΣ με μια προσωπική επιστολή ως άνθρωπος του στίβου…

Εσύ που θα ψηφίσεις σήμερα, γνώριζε πως αποφασίζεις για την αυτοτέλεια του στίβου, για την αξιοπρέπεια του και την προοπτική του…

Ψηφίζεις για να δώσεις απάντηση στην μεγαλύτερη και εντονότερη προσπάθεια χειραγώγησης του χώρου, που έγινε ποτέ από την κρατική εξουσία…

Ψηφίζεις για να αντισταθείς στο ξεδιάντροπο πραξικόπημα που με πολύ χυδαιότητα επιχείρησε και επιχειρεί ακόμα ο υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τους συνοδοιπόρους του.

Σου γράφω σήμερα ως ένας άνθρωπος που είναι στο στίβο κοντά 35 χρόνια, ως προπονητής των πρωταθλητών Εφεντάκη, Σταματόπουλου, Παπαντώνη και άλλων. Ως φίλος και συνοδοιπόρος των περισσοτέρων βασικών συντελεστών σήμερα του οικοδομήματος. Ως εκδότης και ιδιοκτήτης του νούμερο ένα αυτήν την στιγμή αθλητικού site στην Ελλάδα.

Σου γράφω ως αδελφός του Σωκράτη που ήξερες. Που ήταν πάντα το απόλυτο στήριγμα σου για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια: του Σωκράτη που αν ήταν και σήμερα εδώ θα έδινε μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να μην πέσει ο στίβος σε χέρια ιδιοτελών πολιτικάντηδων που μοναδικό σκοπό έχουν την άλωση του για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Ξέρω πως το μεγάλο σαράκι, αυτό που κατατρώει τα σωθικά ενός ανθρώπου, είναι η αχαριστία. Το αίσθημα της αδικίας. Το έχω βιώσει στο πετσί μου, το γεύτηκα τώρα και μέσω του Βασίλη Σεβαστή λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο. Είχε μπροστά μια δύσκολη μάχη, την οποία εξακολουθεί και δίνει κι αυτό το σαράκι τον «έτρωγε». Ήταν η διαρκής σκέψη του, η έννοια και ο καημός του.

Πως είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια προσφοράς, να υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα μερικοί και του χώρου, που προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να τον παρουσιάσουν ως έναν παράγοντα που έφερε για προσωπικό όφελος την καταστροφή και στον στίβο…

Μπήκαμε μπροστά με το sportime να υπερασπίστουμε το αυτονόητο.

Γνωρίζω πως με το Sportime στεναχωρήσαμε πολλούς, μιλήσαμε ανοιχτά με ειλικρίνεια για όσους κινδύνους παραμονεύουν σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Πικράναμε φίλους συναθλητές και συνοδοιπόρους που τώρα βρίσκονται παρασυρμένοι στην απέναντι όχθη. Θα τους θυμίσω όμως πως αυτή η πίκρα της κριτικής και του ελέγχου είναι που θα φέρει την προσδοκώμενη από εμάς αλκαλικότητα στον χώρο και θα απομακρύνει όλα τα οξέα που έφερε στον οργανισμό του στίβου η πραξικοπηματική παρέμβαση Αυγενάκη-Οικονόμου.

Ισχυρίζονται ότι στηρίζουμε ως μέσο το κομματικοποιημένο ψηφοδέλτιο Σεβαστή, λες και δεν γνωρίζουν για παράδειγμα και οι πέτρες τι κόμμα είναι ο Παναγόπουλος και η Αργειτάκη. Εμείς ούτως ή άλλως δεν έχουμε θέμα με τις προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις κανενός στον στίβο. Άλλωστε δεν είναι αυτές που θα κομματικοποιήσουν τον χώρο, έχουμε θέμα όμως και στεκόμαστε απέναντι από τις λογικές και τις νοοτροπίες της όποιας πολιτικής εξουσίας θέλει να επιβάλλει την ιδιοτέλεια ως τρόπο δράσης. Δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση, τα πρόσωπα και τα κόμματα. Έχει να κάνει με την κάθε εξουσία που παρασύρεται σε αντιδημοκρατικά μονοπάτια, με την κάθε εξουσία που θέλει να διαπραγματεύεται σε συνθήκες δικτατορίας.

Μας κατηγορούν που στηρίζουμε Σακοράφα – Κεντέρη! Με πιάνει δέος μόνο που γράφω τα συγκεκριμένα ονόματα. Υποστηρίζουμε την παράταξη της Σακοράφα του παγκοσμίου ρεκόρ, του μύθου του στίβου του Κεντέρη και των υπολοίπων υποψηφίων της Ακας που τα βιογραφικά τους στην υπηρεσία του αθλητισμού δεν χωράνε σε ολόκληρη την εφημερίδα! Υποστηρίζουμε αυτούς απέναντι στην παράταξη του Υπουργού! Είναι τίτλος τιμής να κατηγορείται κάποιος πως στέκεται απέναντι από την χειρότερη επίδειξη αλαζονικής εξουσίας στον αθλητισμό.

Είναι τιμή μας και τιμή του μέσου που εκπροσωπούμε, που δεν είμαστε ματαιόδοξοι ναιναίκοι μιας εξουσίας που παρεκτρέπεται καθημερινά.

Το σπίτι μας, ο στίβος έχει θέση για όλους και για αυτούς που έρχονται από τα δεξιά και για αυτούς που έρχονται από τα αριστερά. Έχει θέση για αυτούς που έμειναν αλλά και για αυτούς που ξανάρθαν. Έχει θέση για αυτούς που αντιστάθηκαν και για αυτούς που παρασύρθηκαν. Θέση δεν έχει μόνο, για όσους περαστικούς εξουσιαστές θέλουν να τον λεηλατήσουν.
Αυτούς σήμερα, εσείς θα τους κάνετε πέρα με την ψήφο σας. Με την δύναμή σας. Εσείς θα αντισταθείτε σήμερα στις πιέσεις που δεχτήκατε για κόψιμο αποσπάσεων, για απαγόρευση χρήσης δημοτικών σταδίων, για μη έγκριση μεταθέσεων, για απολύσεις από δημοτικούς οργανισμούς, για πάγωμα επιχορηγήσεων και πολλά άλλα. Εσείς θα παραδώσετε τον στίβο την επόμενη μέρα «ελεύθερο» να βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει αυτήν την δύσκολη για όλη την Ελλάδα περίοδο.

Εσύ που θα ψηφίσεις σήμερα, γνώριζε πως αποφασίζεις για το αν ο στίβος θα παραμείνει μέσα στις δικές του κυτταρικές δομές, ελεύθερος και υγιής οργανισμός…