Το τελευταίο του χαρτί φαίνεται πως πάει να παίξει το… λόμπι του Λευτέρη Αυγενάκη για να αλλάξει την παρούσα διοίκηση στον ΣΕΓΑΣ. Σε… εντεταλμένη υπηρεσία η ΓΓΑ.

Το τελευταίο του χαρτί φαίνεται πως πάει να παίξει το… λόμπι του Λευτέρη Αυγενάκη για να αλλάξει την παρούσα διοίκηση στον ΣΕΓΑΣ. Σε… εντεταλμένη υπηρεσία η ΓΓΑ προκειμένου να μη γίνουν οι εκλογές που προκηρύχθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τις 10-11 Δεκεμβρίου.

Μέσω της Νίκης Βύρωνα και του εξώδικου που έστειλε γίνεται η πιο πρόσφατη προσπάθεια να αναβληθούν οι προγραμματισμένες και καθόλα συμβατές με τους νόμους στον ΣΕΓΑΣ. Ένα σωματείο που πήρε τελικώς το πράσινο φως από το μητρώο, επειδή ο νόμος Αυγενάκη έριξε τα αγωνιστικά κριτήρια που απαιτούνταν. Ας το επαναλάβουμε σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό. Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται πως έκανε αυστηροποίηση των διαδικασιών, είναι ο ίδιος που «κατέβασε» τα στάνταρ. Βέβαια, δεν είναι σαφώς μόνο το εξώδικο. Είναι πολλά περισσότερα.

Η ΓΓΑ είναι αυτή που σαμποτάρει, ανοιχτά επί της ουσίας, την εκλογική διαδικασία. Με την ενημέρωσή της πως δεν έχει το χρονικό περιθώριο να ελέγξει όλα τα σωματεία του στίβου που δήλωσε η ομοσπονδία. Παρότι μόνο την Τετάρτη ελέγχθηκαν 47 σωματεία. Κανένα βέβαια από αυτά δεν ήταν του στίβου. Θα έπρεπε φυσικά από τη στιγμή που έχουν προκηρυχθεί εκλογές στον ΣΕΓΑΣ, αποτελούν προτεραιότητα. Προτεραιότητα που δεν συμφέρει όμως τον Υφυπουργό αθλητισμού, αφού δεν πρόκειται να χάσει τις εκλογές η τωρινή διοικούσα αρχή.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε αν υπάρξει αναβολή των εκλογών θα είναι μόνο εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε μετακινήσεις από τον έναν νομό στον άλλο και γενικότερα η όλη εκλογική διαδικασία δυσκολεύει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος, μιας και όλα μπορούν να γίνουν διαδικτυακά.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι απλά. Με όποια σωματειακή σύνθεση κι αν γίνουν οι εκλογές, η τωρινή παράταξη είναι που θα κερδίσει. Γι’ αυτό και η ΓΓΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τη διαδικασία. Όπου ΓΓΑ, μιλάμε για την πολιτεία δηλαδή και για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με αυτές τις πρακτικές επί της ουσίας παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών! Επειδή δεν μπορεί να κερδίσει η… δική του παράταξη, ελπίζει να πάει σε προσωρινή διοίκηση ο ΣΕΓΑΣ, λόγω αδυναμίας να λάβουν χώρα οι εκλογές. Κάτι που προσπαθούν να μεθοδεύσουν σαφώς, αφού επί της ουσίας δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Βέβαια και σε αυτό το σημείο να φτάσουμε, πάλι η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στην τωρινή αρχή θα περάσει.

Το μοναδικό αρμόδιο όργανο να ακυρώσει τις εκλογές της ομοσπονδίας είναι το Δικαστήριο. Οτιδήποτε βρίσκεται στον Ολυμπιακό χάρτη μόνο από τις δικαστικές αρχές μπορούν να παρέμβουν. Κανείς άλλος. Καμιά ΓΓΑ, κανένας πολιτικός, κανένα κράτος. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει το αυτοδιοίκητο στις ομοσπονδίες.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω, οι ήξεις-αφίξεις δηλαδή προκύπτουν από τον νέο νόμο ΑυΟ νέος νόμος του Αυγενάκη και το Μητρώο αποκλείει σωματεία που έχουν δηλώσει στήριξη στην Αναγέννηση. Για να καταλάβετε το… χάος, ούτε καν ο Ηρακλής, το σωματείο δηλαδή από το οποίο προέρχεται ο υποψήφια πρόεδρος της ΣΕΓΑΣ για την Αναγέννηση Τασούλα Κελεσίδου, δεν έχει άδεια ψήφου. Ούτε ο Πανελλήνιος του Αλέξη Αλεξόπουλου.

Στην τελευταία ανακοίνωση της Αναγέννησης μάλιστα είδαμε και την ουσία. Και μη γελιέστε, αυτή κρύβεται στο τέλος, στα χαμηλά. Εκεί λοιπόν είδαμε την πρόθεση της Αναγέννησης να μη συμμετέχει στις εκλογές, επειδή δεν προβλέπονται όλες οι νόμιμες διαδικασίες! Απλά, έτσι προς ενημέρωση, ηρωική έξοδος από την πίσω πόρτα δεν γίνεται. Αλήθεια; Η Κελεσίδου, ο Παυλακάκης, η Βασδέκη, ο Δημότσιος, ο Αλεξόπουλος γιατί δεν κοινοποιούν τις ανακοινώσεις της Αναγέννησης στα social media; Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να ακολουθήσουν το δρόμο που άνοιξαν οι Οικονόμου και Βούρος. Αυτόν της μη ενασχόλησης…

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο