Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Άλλαξαν ρότα στην αντιπολιτευτική παράταξη. Ψάχνουν να περάσουν πρόεδρο από την… τρύπα της βελόνα.

Άλλαξαν ρότα στην αντιπολιτευτική παράταξη. Ψάχνουν να περάσουν πρόεδρο από την… τρύπα της βελόνα.

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Άλλαξαν ρότα στην αντιπολιτευτική παράταξη. Ψάχνουν να περάσουν πρόεδρο από την… τρύπα της βελόνας.

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Είναι πραγματικά για να γράφεις βιβλίο. Τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά, λίγες ώρες μόνο πριν από τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ. Τα σωματεία και κυρίως οι εκπρόσωποί τους δέχονται αφόρητες πιέσεις για να ψηφίσουν Αναγέννηση. Μόνο που αποκαλύφθηκε και ο απώτερος σκοπός.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι τηλεφωνικές κλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη προκειμένου τα σωματεία να ψηφίσουν την «Αναγέννηση» έπεσαν στο κενό. Οι πιέσεις μπορεί να είναι στα… όρια του επιτρεπτού, αλλά δεν πιάνουν. Είναι γνωστές πλέον οι πρακτικές που εφαρμόζει ο Λευτέρης Αυγενάκης και του Βασίλη Οικονόμου. Οφθαλμοφανές πια και στον πιο δύσπιστο πως πίσω από την αντιπολιτευτική παράταξη κρύβεται ένα «γαλάζιο» μέτωπο, άκρως κομματικοποιημένο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μπήκε μπροστά η Τασούλα Κελεσίδου. Μπορεί και η σπουδαία αθλήτρια να έχει… φθαρεί από την «πολιτική» τριβή που έχει η παράταξη της οποίας ηγείται, δεν παύει όμως να είναι μια προσωπικότητα με έρεισμα. Μια αθλήτρια που η πορεία της είναι αξιοσημείωτη και της πρέπει ο σεβασμός. Στο «παρακαλετό» το πάνε εσχάτως. Ζητούν ψήφο για την αθλήτρια και όχι την… πολιτικό! Είναι το τελευταίο χαρτί και παίζεται με επαίσχυντο τρόπο.

Ούτε αυτό «πιάνει». Το μαντάτο κυκλοφόρησε και λέγεται εντόνως στην πιάτσα. Πλέον αποτελεί κοινό μυστικό. Σε περίπτωση που εκλεγεί η Τασούλα Κελεσίδου στην προεδρία της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, η θητεία της θα κρατήσει τρεις μήνες. Ο λόγος; Μα φυσικά ο Βασίλης Οικονόμου. Η Κελεσίδου θα κάνει… χώρο για να έρθει στην προεδρία ο Βασίλης Οικονόμου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε προαλείφονταν από την αρχή για τον συγκεκριμένο προεδρικό θώκο.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως δεν θα χρειαζόταν καν να πάμε σε εκλογική διαδικασία. Το αποτέλεσμα θα είχε ήδη… βγει. Τα σωματεία δεν ενδίδουν ούτε σε πιέσεις, ούτε σε «παρακάλια». Έχουν δει το… έργο που παίζεται. Γνωρίζουν πως η επόμενη μέρα του στίβου –για να υπάρχει τέτοια- δεν πρέπει να πέσει σε χέρια πολιτικών καιροσκόπων. Και δεν πρόκειται να πέσει…

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο