ΣΤΙΒΟΣ

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Θα νικήσει η αξιοπρέπεια – Θα ηττηθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης

Η εκλογική αναμέτρηση για την αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας αφορά δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.
Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Θα νικήσει η αξιοπρέπεια – Θα ηττηθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Η εκλογική αναμέτρηση για την αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας αφορά δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Υπάρχει το καλό και το «κακό». Ο σεβασμός και ο «εξευτελισμός». Οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι καθεστωτικές διαδικασίες. Ο δρόμος της υγιής εκλογικής μάχης και ο δρόμος των παρατάξεων που στηρίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην πιο ιστορική αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας, είναι φανερό σε όλους τους φίλους του στίβου, ότι η αντιπαράθεση δεν αφορά απλώς δύο ομάδες προσώπων. Αφορά δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τον αθλητισμό, δύο διαφορετικούς κόσμους.

Από τη μία μεριά, ο κόσμος που εκφράζει τα Σωματεία του στίβου. Με τη σημερινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ που έχει να επιδείξει θετικό έργο, σε δύσκολες μάλιστα εποχές. Μια διοίκηση που λειτουργεί με αξιοπρέπεια, που θέλει τον αθλητισμό αυτόνομο και ανεξάρτητο. Μια διοίκηση που στήριξε αθλητές και προπονητές όσο περισσότερο μπορούσε. Ο Παναγόπουλος, ο Σεβαστής, ο Κεντέρης, ικανά στελέχη της διοίκησης, υποψήφιοι μέσα από τα Σωματεία με καθημερινή επαφή και προσπάθεια για το στίβο. Και φυσικά το πλέον ενωτικό πρόσωπο για την προεδρία. Η Σοφία Σακοράφα.

Από την άλλη μεριά, ο κόσμος του Λευτέρη Αυγενάκη. Με πρόσωπα που – με ελάχιστες εξαιρέσεις πρώην αθλητών – δεν έχουν σχέση με τα Σωματεία του στίβου, που δεν είναι ούτε καν εκπρόσωποι. Ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια ελέγχου του αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ, που επιτρέπουν τη συκοφαντία και το ψέμα, που έφτασαν ακόμα και να εκβιάζουν ανθρώπους και Σωματεία.

Όσοι γνωρίζουν τι γίνεται στον Ελληνικό στίβο, είναι βέβαιοι ότι στις 31 Μαρτίου η ηλεκτρονική κάλπη θα αναδείξει την ΑΚΑΣ νικήτρια των εκλογών. Όχι τόσο γιατί αυτό δηλώνουν οι αριθμοί και οι ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης, όσο γιατί ο κόσμος του στίβου θέλει τη συνέχεια μια επιτυχημένης διαδρομής, θέλει την ανεξαρτησία του αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ, θέλει και θα διασφαλίσει την αξιοπρέπεια του. Μέχρι στιγμής εξάλλου, οι αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών έχουν εξελιχθεί σε ένα γιγαντιαίο «μαύρο» στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…