ΣΤΙΒΟΣ

Έκθετος για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου

Σάλος έχει προκληθεί με τα «ήξεις-αφήξεις» του προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιστροπής, Γιώργου Χρυσοστόμου.
Έκθετος για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου

Ενώ επικαλείται συνεχώς τη διαφάνεια, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, δεν φαίνεται να πράττει αναλόγως. Στο θέμα του Olympix Solidarity είναι για μία ακόμα φορά έκθετος.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου που λειτούργησε στο παρελθόν με πραξικοπηματικές διαδικασίες σε μια παράνομη γενική συνέλευση με αποφάσεις στα… σκοτάδια, εκτίθεται ξανά.

Έκπληξη έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις Βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το θέμα που προέκυψε με το πρόγραμμα υποτροφιών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) “Olympic Scholarships for athletes Paris 2024” και τον χειρισμό που έτυχε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ).

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι ο ΚΟΑ θα καλύψει τα ποσά που δεν θα καλυφθούν από τις χορηγίες του Olympic Solidarity προς τους
πρωτοκλασάτους Πρωταθλητές μας με συμπληρωματικό προϋπολογισμό και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Για ένα θέμα που άπτεται καθαρά λανθασμένων χειρισμών και αποφάσεων που απορρέουν μέσα από το πλαίσιο δεοντολογίας και λειτουργίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Προέδρου της κ. Γιώργου Χρυσοστόμου, ο οποίος για μία ακόμη φορά
φαίνεται μέσα από τις αποφάσεις του να διακατέχεται με εμπάθεια και ψέμα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Πρόεδρος της Γιώργος Χρυσοστόμου οι οποίοι επικαλούνται απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια προθέσεων και πράξεων, δημόσια να βγουν και να πουν από πότε είναι εις γνώση τους τα Προγράμματα του Olympic Solidarity και με τι χρονικό ορίζοντα, πότε τα κοινοποίησαν στις Ομοσπονδίες και με ποια καθορισμένα κριτήρια για έγκαιρη και ορθολογιστική λήψη αποφάσεων, ποια η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στην οποία έχουν προβεί σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσαν για να καταλήξουν στις
αποφάσεις που έλαβαν και ποιες τελικά είναι αυτές;

Την ίδια ώρα ο κύριος Χρυσοστόμου να εξηγήσει, με την ειλικρίνεια που επικαλείται, τους λόγους που τηλεφώνησε και παρακάλεσε τους αθλητές να δεχθούν μετά το σάλο που ξέσπασε να μπουν στο Πρόγραμμα του Olympic Solidarity και αυτοί για
λόγους ήθους και αξιοπρέπειας αρνήθηκαν.

Έντιμοι Βουλευτές την εμπάθεια του κ. Γιώργου Χρυσοστόμου απέναντι στους Πρωταθλητές μας αλλά και στον κάθε ένα που τυγχάνει να έχει διαφορετική άποψη και θέση δεν θα την πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Σαφώς και ο Κυπριακός Αθλητισμός και δει ο Πρωταθλητισμός πρέπει να στηριχθεί με περισσότερα χρήματα!

Αυτά όμως θα πρέπει να απορρέουν μέσα από ορθολογιστικό προγραμματισμό με καλά δομημένους και στοχευμένους σχεδιασμούς και όχι για να διορθώνουν τα λάθη του εκάστοτε αξιωματούχου που λαμβάνει αποφάσεις στη βάση εμπάθειας και προκαταλήψεων. Τέτοιες λανθασμένες αποφάσεις θα πρέπει να κρίνονται και να αξιολογούνται στο θεσμικό πλαίσιο που έχουν ληφθεί.

Ο φορολογούμενος πολίτης και η ελεύθερη αγορά έχει δείξει με σαφήνεια την αγάπη και στήριξη της προς τους Πρωταθλητές μας με διάφορες ενέργειες της με αποκορύφωμα το Πρόγραμμα «Υιοθετήστε ένα Αθλητή στο δρόμο για το Τόκυο 2020».

Ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε με αγάπη τόσο από την Πολιτεία και τον απόδημο Ελληνισμό όσο και από ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Ένα πρόγραμμα καθ’ όλα επιτυχημένο το οποίο δημιουργήθηκε και λειτούργησε στην ΚΟΕ κύρια με πρωτοβουλία της Πρωταθλήτριας μας Άντρης Σιάλου την οποία ο κύριος Χρυσοστόμου με την ανάληψη των καθηκόντων του περιθωριοποίησε και εκδίωξε από την ΚΟΕ, όπως έκανε και με τον Πρωταθλητή μας Σταύρο Μιχαηλίδη, όπως έκανε και με τον πρωταθλητή μας Ανδρέα Χάσικο τον οποίο κατήργησε με παράνομες αποφάσεις και διάλυση της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, όπως προγραμματίζει να κάνει και με τη Γενική Διευθύντρια, Όλγα Πιπερίδου.

Τη δεοντολογία και τα έργα του κ. Γιώργου Χρυσοστόμου να αξιολογήσετε τα οποία ήρθαν και στο παρελθόν ενώπιον σας με τη συμπερίληψη του γιου του στην Εθνική Καλαθόσφαιρας, όντας τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση του αργότερα στον Στρατό.

Τότε, το μόνο που είχε επιτευχθεί ήταν να αναγκαστεί σε παραίτηση ο κ. Χρυσοστόμου από την προεδρεία της Καλαθόσφαιρας αλλά έκτοτε να διατηρηθεί ενεργό στέλεχος του Ε.Σ. της ΚΟΕ και έτσι σιγά σιγά να εδραιωθεί και να προσφέρει στο γιο του και άλλη ευνοϊκή μεταχείριση.

Με αποτέλεσμα το 2018, όντας Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, να καταφέρει να επιλεγεί ο γιος του από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ στην πολύ τιμητική θέση του Προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής “Young Change-Makers Programme” εκπροσωπώντας την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Buenos Aires της Αργεντινής.

Ένα πρόγραμμα που στόχο είχε να ενδυναμώσει νέους πρεσβευτές από την κάθε χώρα και να τους υποστηρίξει να γίνουν δημιουργοί
αλλαγής στην κοινότητα τους, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό για ένα καλύτερο κόσμο.

Τι; Ένας Πρωταθλητής θα ήταν καλύτερος Πρεσβευτής από τον γιο του κ. Χρυσοστόμου; Θα μπορούσε ένας πρωταθλητής να διαθέσει και άλλο χρόνο για ταξίδια και να βρεθεί μέσα από το Πρόγραμμα αυτό και στο Τόκυο σε Σύνοδο Κορυφής για το ίδιο θέμα;

Με όλα αυτά τα προσόντα που απέκτησε ήταν επόμενο το 2019 να επιλεγεί και να εκπροσωπήσει την Κύπρο και στη Σύνοδο Νέων που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία, για να μπορεί έτσι ακόμη καλύτερα να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του για τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού.

Με αυτή τη δεοντολογία συνέχισε να πορεύεται ο κύριος Χρυσοστόμου με αποτέλεσμα σήμερα με τις μεθοδεύσεις και ραδιουργίες του να έχει καταφέρει να γίνει Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κινήματος της Κύπρου και να χαράσσει πολιτική ενάντια στους Πρωταθλητές μας!

Πόσο ακόμη θα γίνονται ανεκτές από την Πολιτεία τέτοιες πράξεις και πρακτικές;

Για πόσο ακόμη ο κ. Χρυσοστόμου θα λειτουργεί με επιχορηγήσεις του Κράτους χωρίς να έχει επιπτώσεις για τις πράξεις του!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.