ΣΤΙΒΟΣ

Έλιοτ Τζάιλς: δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 800μ με 1:43:63

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Έλιοτ Τζάιλς στα 800μ του χθεσινού μίτινγκ στίβου του Τορούν. Αφού, τερματίζοντας σε 1:43:63 πήρε την νίκη, σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος στην ιστορία του αγωνίσματος. Από… το πουθένα, ο 27χρονος Βρετανός έκανε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών όσον αφορά τον κλειστό στίβο  πίσω από...
Έλιοτ Τζάιλς: δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 800μ με 1:43:63

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Έλιοτ Τζάιλς στα 800μ του χθεσινού μίτινγκ στίβου του Τορούν. Αφού, τερματίζοντας σε 1:43:63 πήρε την νίκη, σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος στην ιστορία του αγωνίσματος.

Από… το πουθένα, ο 27χρονος Βρετανός έκανε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών όσον αφορά τον κλειστό στίβο  πίσω από τον Γουίλσον  Κίπκετερ, που είχε κάνει 1:42:67. Φυσικά, η επίδοση που έκανε ο Βρετανός αποτελεί ρεκόρ μίτινγκ αλλά και προσωπικό του ρεκόρ.

Φυσικά, το 1:43:63, εκτός όλων των άλλων, είναι και εθνικό ρεκόρ Βρετανίας, το οποίο το πήρε ο 27χρονος από τον Σεμπάστιαν Κόου όπου υπήρξε τεράστιος αθλητής αποστάσεων, -χρυσός ολυμπιονίκης στα 1.500μ στην Μόσχα το 1980 και στο Λλος Άντζελες το 1984 και χάλκινος στα 800μ στις ίδιες διοργανώσεις ολυμπιακών αγώνων.

Μάλιστα, ο Κόου, ο οποίος τώρα είναι και πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου(World Athletics), από εκεί που μέχρι και χτες ήταν ο γρηγορότερος στην ιστορία των 800μ στην Βρετανία, έπεσε στην τρίτη θέση σε μια βραδιά. Αυτό γιατί, εκτός από τον Τζάιλς που έκανε το 1:43:63 για να πάρει την πρώτη θέση, γρηγορότερος από τον Κόου  ήταν και ο δεύτερος επίσης Βρετανός, Τζέιμι Γουέμπ, ο οποίος τερμάτισε σε 1:44:54 για να κάνει και αυτός νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Για την ιστορία, τρίτος ήταν ο Σουηδός Αντρέας Κράμερ, όπου με 1:45:09 έκανε ατομικό ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί, το ότι, η χθεσινή κούρσα των 800μ στο μίτινγκ της κατηγορίας World Indoor Tour Gold, ήταν τόσο γρήγορη που από τους 9 αθλητές που τερμάτισαν οι 8 κατάφεραν να σημεειώσουν είτε ατομικό ρεκόρ, είτε την καλύτερη ποσωπική τους επίδοση για το 2021.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλιοτ Τζάιλς: δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 800μ με 1:43:63», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Βουγιουκλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.