×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ετοιμη για αλλαγή εθνικότητας η Λασίτσκενε


    Τάσος Βουγιουκλίδης

Ετοιμη για αλλαγή εθνικότητας η Λασίτσκενε


Μεγάλη αλλαγή για την κορυφαία άλτρια του κόσμου.

Η Μαρία Λασίτσκενε, εδώ και μια πενταετία είναι η καλύτερη αθλήτρια ύψους στον κόσμο και προκειμένου να μην χάσει τους δεύτερους σερί ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας της, σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ να αλλάξει εθνικότητα και να εκπροσωπεί από εδώ και πέρα την Λιθουανία, από την οποία κατάγεται ο άντρας της.

Φυσικά, αυτό προέκυψε μετά από την αδυναμία- απροθυμία της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο για τις υποθέσεις ντόπινγκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταργηθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές ως ανεξάρτητοι. Αυτό σημαίνει πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά οι Ρώσοι θα χάσουν και τους ολυμπιακούς αγώνες του Τοκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: World Athletics: «Η Ρωσική ομοσπονδία δεν κατέβαλε το ποσό για το πρόστιμο»

Να θυμίσουμε ότι αν είχε επιτραπεί στην 27χρονη αθλήτρια να αγωνιστεί το 2016, τότε θα κέρδιζε και το χρυσό μετάλλιο καθώς, η τότε νικήτρια Μπείτια είχε κερδίσει με 1.97 ενώ η Λασίτσκενε την ίδια μέρα σε αγώνα στην Ρωσία είχε πηδήξει πάνω από τα 2 μέτρα.

Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μόνο που λείπει από την συλλογή της Λασίτσκενε (όσον αφορά μεγάλες διοργανώσεις) καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και σε Παγκόσμιο.

Τέλος, η Ρωσίδα αθλήτρια πληρεί τις προϋποθέσεις για να αλλάξει εθνικότητα αφού, έχει να αγωνιστεί με το εθνόσημο της Ρωσίας από το 2015 (το όριο είναι 2 χρόνια).


Τελευταία Νέα