Η εθνική ομάδα στίβου φωτογραφήθηκε και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Ευρωπαϊκό

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε η φωτογράφηση στην Media day της εθνικής ομάδας στίβου, που αύριο (5/8) και μεθαύριο (6/8) θα αναχωρήσει σε δύο γκρουπ για το Βερολίνο, όπου την Δευτέρα ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εκεί η ομάδα θα ταξιδέψει με την φιλοδοξία για τουλάχιστον δύο μετάλλια, αν και υπάρχουν ελπίδες να γίνουν τρία ή ακόμη και τέσσερα υπό προϋποθέσεις.

Φυσικά, το μεγάλο όνομα της ομάδας είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, που δήλωσε κατά την φωτογράφιση:

«Ως ομάδα θα πάμε να το διασκεδάσουμε και να έχουμε μια καλή παρουσία. Για τον εαυτό μου, πάω σε έναν αγώνα όπου ουσιαστικά έχω μια μεγάλη αντίπαλο (Σιντόροβα), η οποία θεωρώ πως είναι πιο δύσκολη απ’ ότι είναι η Μόρις. Είμαστε στην ίδια κατάσταση και πιστεύω πως όποια περάσει με την πρώτη πάνω από τα 4,90μ. θα πάρει και το χρυσό.

Θέλουμε να φέρουμε λίγη χαρά, όχι μόνο εμείς από τον στίβο, αλλά και τα παιδιά από τα άλλα αθλήματα που αγωνίζονται αυτές τις ημέρες στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φυσικά δε μπορεί μια αθλητική επιτυχία να καλύψει την στενοχώρια του κόσμου αυτές τις ημέρες, αλλά θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε λίγη χαρά»

Οι δηλώσεις των υπόλοιπων αθλητών:

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν): «Θέλω τουλάχιστον να υπερασπιστώ το χάλκινο μετάλλιο από την προηγούμενη διοργάνωση. Επειδή όμως έχω αρκετά χάλκινα, θέλω να κάνω την υπέρβαση στο Βερολίνο. Πάω με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και είμαι έτοιμη για να κάνω το βήμα παραπάνω. Πιστεύω με μια επίδοση πάνω από τα 14,40μ. θα είναι αρκετή. Έχω ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς, αλλά τώρα είμαι στην κορύφωση της κατάστασής μου.

Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ): «Φέτος πάμε με μια μεγάλη ομάδα και υψηλού επιπέδου θεωρώ. Πάω στο Βερολίνο για μια διάκριση. Υπήρξαν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες που δεν με άφησαν να κάνω τα άλματα που θέλω. Πάω όμως στο ευρωπαϊκό με στόχο την διάκριση. Πάντα αγωνίζομαι για τα μετάλλια. Υπάρχουν βέβαια φέτος τουλάχιστον πέντε αθλητές με άλματα στα 5,90μ., οπότε θα γίνει αγώνας υψηλού επιπέδου»

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος): «Νοιώθω σιγουριά και αυτοπεποίθηση φέτος. Είχα μια πολύ καλή προετοιμασία και θέλω να τα πάω καλά στο Βερολίνο. Δεν θέλω να βάλω συγκεκριμένους στόχους. Αποφεύγω τα μεγάλα λόγια. Φέτος με έχει βοηθήσει πάντως το ότι έκανα αρκετά μίτινγκ με τα μεγάλα ονόματα. Πρόσθεσα εμπειρία»

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ): «Θα είναι δύσκολος αγώνας. Εχουν ανέβει επίπεδο οι αθλήτριες. Μακάρι να είμαι στο βάθρο. Πιστεύω πως το χάλκινο θα είναι στα 4,75μ. και σίγουρα πάνω από τα 4,85μ. το χρυσό. Θα γίνει μεγάλη μάχη»

Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.): «Είμαι σε καλή κατάσταση και έχω προσδοκίες. Κοιτάζω ξεχωριστά την κάθε κούρσα. Θα είναι υψηλού επιπέδου το αγώνισμα και πιστεύω πως θα γίνουν επιδόσεις παγκοσμίου πρωταθλήματος»

Μαρία Μπελιμπασάκη (400μ.): «Είμαι πολύ αισιόδοξοι. Είναι σημαντικό ότι θα πάω κατευθείαν σε ημιτελικό. Εκεί αν περάσω τελικό, μιλάμε για άλλη κούρσα. Εκεί θα τα δώσω όλα. Είμαι Κρητικιά. Έχω μάθει να μάχομαι και θα πάω για το καλύτερο δυνατό»

Κώστας Μπανιώτης (ύψος): «Είναι σημαντικό ότι πάμε τόσο μεγάλη αποστολή. Αυτό δείχνει ότι κρατάμε και αναπτυσσόμαστε. Προσωπικά πάω με στόχο να ξεπεράσω το φετινό μου ρεκόρ»

Κώστας Δουβαλίδης (110μ.εμπ.): «Είχα μια περίεργη σεζόν. Είμαι καλά και θα πάω να τρέξω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος».

Γιάννης Κουτσιώρας (εθνικός προπονητής): «Είναι μια μεγάλη και πολυπρόσωπη ομάδα. Αυτό που προσωπικά περιμένω είναι να αναδειχθούν τα νέα παιδιά και από τους παλιούς να είναι στα επίπεδα που περιμένουμε. Επίσης περιμένω να είναι όλοι κοντά στις επιδόσεις τους και αν γίνεται να τις ξεπεράσουν. Θεωρώ πως όλοι οι αθλητές έχουν δυνατότητες να βρίσκονται στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Το ιδανικό για εμάς θα είναι δύο μετάλλια και τουλάχιστον οκτώ τελικούς. Αυτό θα ήταν εξαιρετικό για όλους μας. Είναι μια ομάδα που βγάζει υγεία και είναι σημαντικό το ότι παρουσιάζουμε μια ωραία εικόνα».

http://www.sportime.gr/spor/tenis/116351/stefanos-tsitsipas/

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ