Ο Ευάγγελος Παπαποστόλου ως στέλεχος του ΣΕΓΑΣ για πάρα πολλά χρόνια, θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Ευάγγελος Παπαποστόλου ως στέλεχος για πάρα πολλά χρόνια, θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Ευάγγελος Παπαποστόλου ως στέλεχος του ΣΕΓΑΣ (με διοικητικές και τεχνικές αρμοδιότητες) για πάρα πολλά χρόνια, παράλληλα διευθυντικό στέλεχος στις σημαντικότερες μεγάλες και Εθνικής εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και σε θεσμικούς πολιτειακούς ρόλους θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Επέλεξε την ονομαστική του εορτή για να μιλήσει για τον ΣΕΓΑΣ και την ηγεσία του που έκανε το… ακατόρθωτο.

Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, του οικονομικού αποκλεισμού από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την προσπάθεια των επικοινωνιακού του μηχανισμού να εκμηδενίσει την πρόοδο σε ένα θεάρεστο έργο.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Ευάγγελος Παπαποστόλου:

«Επέλεξα την σημερινή ημέρα, την ημέρα της Εθνικής Ανάτασης ολόκληρου του Έθνους των Ελλήνων, με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 αλλά και της εορτής μου, να μοιραστώ και να στείλω τις σκέψεις μου για τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, για την παρούσα διοίκηση και κυρίως για το σημαντικό έργο της.

Είναι νομίζω κατ’ αρχήν χρήσιμο να αναφερθώ στην σοφία των προγόνων μας θεωρώντας καταλυτική την παρακάτω ρήση του Σοφοκλή: «Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου» – «Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο», Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., η οποία, αποτελεί δυστυχώς ένα μειονέκτημα του λαού μας, με την φθορά στα λόγια, να μηδενίζει την πρόοδο στα έργα, να καθυστερεί τον στόχο της προόδου και να προσπαθεί να αποτρέψει την συνέχιση του έργου.

Αποτελώντας στέλεχος του ΣΕΓΑΣ (με διοικητικές και τεχνικές αρμοδιότητες) για πάρα πολλά χρόνια, παράλληλα διευθυντικό στέλεχος στις σημαντικότερες μεγάλες και Εθνικής εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και σε θεσμικούς πολιτειακούς ρόλους έχω υποχρέωση να τοποθετηθώ και να λάβω θέση σε όλα όσα γράφονται και συμβαίνουν το 2020 αλλά και το πρώτό τρίμηνο του 2021 γύρω από την διοίκηση και τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.

Το εξαιρετικό έργο της παρούσας Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα επίπεδά είναι αυταπόδεικτο και θα ήταν η κορύφωση του το 2020 με την ολοκλήρωση της τετραετίας που προηγήθηκε με την ηγεσία των κ.κ. Παναγόπουλου και Σεβαστή, σε οικονομικό, αθλητικό και μαζικό κοινωνικό, συμμετοχικό επίπεδο.

Δυστυχώς η πανδημία στέρησε αυτήν την κορύφωση και σε συνδυασμό με την οικονομική στέρηση σημαντικών χορηγικών πόρων από τα ίδια έσοδα του ΣΕΓΑΣ αλλά και η παντελής έλλειψη οικονομικής στήριξης από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, παράλληλα με την πρωτόγνωρη περικοπή εγκεκριμένων πόρων και την καθυστέρηση εκταμίευσης μέχρι και σήμερα μέρος του προϋπολογισμού του 2021, δημιουργήσαν μια δύσκολη κατάσταση στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία.

Όμως ο ΣΕΓΑΣ και η ηγεσία του κατάφεραν το ακατόρθωτό σε πείσμα αυτών που προσπάθησαν να δημιουργήσουν το ‘ατύχημα’ χρησιμοποιώντας την συγκυρία των γεγονότων και «σέρνοντας» την εκλογική διαδικασία σε μάκρος, ενώ παράλληλα ‘διακοσμούσαν’ την οικονομική στέρηση με την παραγωγή αρνητικών δημοσιευμάτων.

Ο ΣΕΓΑΣ, στην δύσκολη αυτή συγκυρία, υπερασπίστηκε σθεναρά τον θεσμικό του ρόλο τιμώντας την ιστορία του, το μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό του έργο και κατάφερε να συνεχίσει, τόσο τον εθνικό αθλητισμό, όσο και την διεθνή αθλητική εκπροσώπηση.

Αυτή την δύσκολη περίοδο, την μάχη για την διατήρησή των αξιών του ΣΕΓΑΣ, με ότι αυτός εκπροσωπεί, την έδωσε κυρίως ο Βασίλης Σεβαστής με το σθένος που τον διακρίνει, με την καθημερινή παρουσία του στον ΣΕΓΑΣ όλους τους μήνες της πανδημίας που διανύουμε, μαζί με το αναγκαίο προσωπικό και τους τεχνικούς της Ομοσπονδίας, αφήνοντας εμάς τους πολλούς, μακριά, στην ασφάλεια και την προστασία της κατοικίας μας.

Βασίλη σε ευχαριστούμε, η ιστορία στο μέλλον, θα μνημονεύει με εύσημα την οξυδερκή, δυναμική και καθοριστική παρουσία σου συνολικά στην παραγωγική και αξιακή πορεία του ΣΕΓΑΣ και ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο.
Εύχομαι ολόψυχα στον δεκαθλητή του Στίβου που αγαπάμε γρήγορη ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή κοντά μας. Γρήγορη ανάρρωση εύχομαι και σε όλα τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ που βρέθηκαν κοντά του και δώσανε ή δίνουν την ίδια μάχη».

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ