Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ: Οι «εκλεκτοί» του ΣΕΓΑΣ


Sportime Team

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ: Οι «εκλεκτοί» του ΣΕΓΑΣ


Τον προσεχή Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ 2019, όπου η Εθνική ομάδα στίβου ανακοίνωσε ήδη την αποστολή της.

Στην αποστολή για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, θα μετέχουν 15 αθλητές και αθλήτριες. Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μινσκ 2019, θα γίνουν το διάστημα (23-28 Ιουνίου), με τον ΣΕΓΑΣ να ανακοινώνει την αποστολή.

Αυτή αποτελείται από τους εξής αθλητές:

100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400μ. μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200μ. μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.).

Η αποστολή όπως φαίνεται, είναι μία με αρκετά νέα παιδιά, αλλά και ένα δύο έμπειρους αθλητές, που κυνηγούν όρια, ή βαθμούς στα Rankings ώστε να κερδίσουν και την παρουσία τους στο Παφκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πρωτοπόρος διοργάνωση που δημιούργησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, φέρνει για πρώτη φορά 24 εθνικές ομάδες, να κατέβουν σε εννέα αγωνίσματα, όπου μετρά η βαθμολογία.

Το πρόγραμμα εκτός των επτά παραδοσιακών αγωνισμάτων περιλαμβάνει μία μικτή σκυτάλη 4Χ400 μ., ενώ το τελευταίο αγώνισμα με το οποίο θα κρίνει στην ουσία και τον νικητή είναι η μικτή σκυταλοδρομία 800μ.Χ600μ.Χ400μ.Χ200 μέτρα.

Οι 24 χώρες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ, με την εθνική μας ομάδα να έχει κληρωθεί στο πρώτο με τις Γερμανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Κύπρο και στις 23 Ιουνίου θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και παράλληλα την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό, εκεί όπου θα συμμετάσχουν οι νικήτριες ομάδες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτερες στο σύνολο.

Οι 18 ομάδες που θα απομείνουν θα κάνουν ρεπεσάζ, για τις έξι θέσεις που θα συμπληρώσουν τον ημιτελικό, στις 25 Ιουνίου. Στις 26 Ιουνίου θα γίνει ο ημιτελικός και στις 28 Ιουνίου ο τελικός.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news