Μακριά από των καλό τους εαυτό και τις αντιπροσωπευτικές βολές, έμειναν η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου και η Ελίνα Τζένγκο, στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων που ολοκληρώθηκε στο Σπλίτ της Κροατίας.

Η Τζένγκο, κατέλαβε την έβδομη θέση στον ακοντισμό Γυναικών με 58,72 μ., επίδοση που πέτυχε στην τέταρτη προσπάθεια και αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 49,42 μ., συνέχισε με 56,28 μ. ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και συνέχισε διαδοχικά στα 57,04 μ. και 50,91 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα, όμως σήμερα δεν ήταν σε τόσο καλή ημέρα.

Η 19χρονη, στον σημερινό αγώνα είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει σπουδαίες αθλήτριες του Ευρωπαϊκού ακοντισμού και αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία για τη συνέχεια. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μαρία Αντρέιτσικ (Πολωνία) με 71,40 μ., που είναι η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και ατομικό της ρεκόρ.

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, μπορεί να βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, όμως, έμεινε μακριά από τα στάνταρ της στον  σημερινό αγώνα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν  11η στη δισκοβολία με 56,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου, ξεκίνησε με 53,65 μ. συνέχισε με 55,03 μ., ήταν άκυρη στην τρίτη βολή κι έπειτα έκανε 56,65 μ. και δύο άκυρες προσπάθειες. Η Αναγνωστοπούλου θα κυνηγήσει στις επόμενες διοργανώσεις τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.