ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή ήταν ώρα αργυρού μεταλλίου

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών.
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή ήταν ώρα αργυρού μεταλλίου

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή – που ήταν η τελευταία ελληνική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης – στον τελικό του επί κοντώ ήταν ώρα μεταλλίου.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή διεκδίκησε και κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης (με 5,80 μ.) ενώ με το φετινό ρεκόρ 5,86 μ. είχε κάθε λόγο να σκέφτεται μια καλή παρουσία στη διοργάνωση, όπως και έγινε.

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή ήταν ώρα αργυρού μεταλλίου

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,40 μ. ενώ είχε μία άκυρη προσπάθεια στα 5,60μ., τα οποία ξεπέρασε στην δεύτερη προσπάθεια. Mε την πρώτη προσπάθεια πέρασε ο Έλληνας πρωταθλητής και τα 5,70μ. (σ.σ. μία επίδοση που τον έφερε για λίγο στην τρίτη θέση λόγω της άτυχης προηγούμενης προσπάθειας του).

Τρεις αθλητές πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 5,70 μ. Κορμόντ, Γκούτορμσεν και Καραλής.

Ο αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή συνεχίστηκε περνώντας και τα 5,80 μ. με την πρώτη, που ήταν το επόμενο ύψος που έπρεπε να περάσει ο Εμμανουήλ για να πλασταριστεί στα μετάλλια (σ.σ. μια επίδοση που τον έφερε κατά την διάρκεια του αγώνα στη δεύτερη θέση).

Οι τέσσερις αθλητές που πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 5,80 μ. ήταν οι Γκούτορμσεν, Καραλής, Λίσεκ και Μπλεχ.

Ο πήχης στη συνέχεια ανέβηκε στα 5,85 μέτρα τα οποία, στην πρώτη του προσπάθεια, για λίγο, δεν κατάφερε να περάσει ο Εμμαουήλ Καραλής όπως συνέβη και στην δεύτερη.

Στο σημείο αυτό ήταν που ο Έλληνας αθλητής εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο και προσπάθησε για το χρυσό το οποίο δεν κατάφερε να κατακτήσει, μη περνώντας στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια τα 5,85μ.

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή

«Το πήραμε. Αυτό είναι κάτι που το ήθελα πάντα. Ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο. Έχω ταλαιπωρηθεί πολυ στη ζωή μου και ειδικά πέρσι. Είμαι σε θέση να είμαι χαρούμενος ξανά. Αυτό είναι αφιερωμένο σε μένα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Εμμανουήλ Καραλής.

«Ελπίζω να είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Είμαι πολυ κουρασμένος και πολυ χαρούμενος. Ειμαι ευγνώμον και χαρούμενος. Θα μπορούσα να πηδήξω και το 5.85μ. είμαι παρα πολυ καλά. Τώρα ξεκινάει η προπόνηση η σοβαρή. Θα κάνω πάρα πολύ προπόνηση. Είμαι αθλητής μεταλλίων, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε μεγάλους αγώνες», συμπλήρωσε εκτός των άλλων ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό κλειστου στίβου στην Κωνσταντινούπολη.
Οι εννέα μετέχοντες στον τελικό του επι κοντώ και οι επιδόσεις τους πριν τον τελικό:

Μπρούντερ (Βέλγιο) 5,82 μ.
Κορμόντ (Γαλλία) 5,75 μ.
Στεσί (Ιταλία) 5,82 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,72 μ.
Λίλεφος (Νορβηγία) 5,82μ.
Μπλεχ (Γερμανία) 5,82 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,85 μ.
Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5,90 μ.
Λίτα (Γερμανία) 5,74 μ.

Διαβάστε περισσοτερα στο stivostime.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.