Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή της 1ης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων το Σαββατοκύριακο στη Ρουμανία.

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή της 1ης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων το Σαββατοκύριακο στη Ρουμανία.

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή της 1ης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων το Σαββατοκύριακο στη Ρουμανία.

Η Εθνική Ομάδα αναχωρεί την Τετάρτη για το Κλουζ Ναπόκα για να μετάσχει στη διοργάνωση και να κάνει την προσπάθειά της για να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Σούπερ Λιγκ του 2023.

Ένα έργο που δεν είναι εύκολο για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, καθώς μετέχουν άλλες 11 ομάδες, κάποιες που είναι παραδοσιακές δυνάμεις στον στίβο. Να θυμίσουμε ότι ήταν να πάρουν μέρος 13 κράτη, αλλά η Ιρλανδία απέσυρε τη συμμετοχή της.

Έτσι, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 19-20 Ιουνίου στην πόλη της Ρουμανίας, τις Ολλανδία, Τσεχία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ελβετία, Τουρκία, Βέλγιο και Εσθονία. Επίσης, οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν.

Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας που προχώρησε και στην τελική επιλογή της ομάδας που θα πάρει μέρος δήλωσε στο Sportime.

«Είναι μια δύσκολη αποστολή, γιατί υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Θα χρειαστεί να γίνουν υπερβάσεις. Ανάμεσά τους στις αποστάσεις, να μπορούν κάποιοι αθλητές και αθλήτριες να μπουν στις πρώτες εξάδες, όπως και οι σκυταλοδρομίες. Πιστεύω ότι με 15 αθλητές και αθλήτριες στις πρώτες τριάδες, θα πιάσουμε τους 320 βαθμούς και πάνω που είναι απαραίτητο για να κρίνει την άνοδο».

Αν κάποιος «αποκρυπτογραφήσει» τους Έλληνες πρωταθλητές που είναι πιο κοντά να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη τριάδα και να βγουν οι 15 που τόνισε ο υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας είναι:

Ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν, ο Κυριάκος Ζώτος στη σφαιροβολία και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία, σε ότι αφορά τους άνδρες.

Στις γυναίκες η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100 και 200 μέτρα, η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ., η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, η Κλαούντια- Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.

Πλασαρίσματα στην εξάδα μπορεί να έχουν ο Ανδρέας Δημητράκης στα 3.000μ., η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια, η Έφη Κολοκυθά στο μήκος, η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία, οι ομάδες σκυταλοδρομίας 4×100μ. και 4×400μ. στους Άνδρες και στις Γυναίκες.

Την υπέρβαση πρέπει να κάνουν, με βάση τις επιδόσεις τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800μ., ο Γιώργος Σταμούλης στα 3.000μ. στιπλ, ο Κώστας Νάκος στα 400μ. εμπόδια, η Ανθή-Κοραΐνη Κυριακοπούλου στα 1.500μ., η Αναστασία Μαρινάκου στα 3.000μ. και η Αναστασία Καρακατσάνη στα 5.000μ.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο