ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων 2021: Η πόλη Κλουζ Ναπόκα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων 2021: Το Κλουζ Ναπόκα, γνωστό ως Κλουζ είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, μετά το Βουκουρέστι.
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων 2021: Το Κλουζ Ναπόκα, γνωστό ως Κλουζ είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, μετά το Βουκουρέστι.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων 2021: Το Κλουζ Ναπόκα, γνωστό ως Κλουζ είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, μετά το Βουκουρέστι.

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και απέχει 458χλμ. από το Βουκουρέστι. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Σόμεσουλ Μικ και θεωρείται ανεπίσημη πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβάνιας. Από το 1790 ως το 1848 και από το 1861 ως το 1867 ήταν επίσημη πρωτεύουσα του Μεγάλου Πριγκιπάτου της Τρανσυλβανίας.

Η μητροπολιτική περιοχή Κλουζ-Ναπόκα έχει πληθυσμό 411.379 κατοίκους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Καταγραφής Πληθυσμού του νομού, η πόλη φιλοξενεί πασιφανή πληθυσμό φοιτητών και άλλων μη- κατοίκων- κατά μέσο όρο πάνω από 20.000 ετησίως το 2004-2007. Η πόλη απλώνεται γύρω από την Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στην πλατεία Ουνίρμ (Ένωσης), του 14ου αιώνα, προς τιμή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, πολιούχου του Κλουζ Ναπόκα. Ο δήμος έχει έκταση 179,52 τετ. χλμ.

Το Κλουζ Ναπόκα είναι ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, βιομηχανικά και επιχειρηματικά κέντρα της Ρουμανίας. Φιλοξενεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Μπάμπες- Μπολιάι, με τον περίφημο βοτανικό κήπο.

Πράγματα να κάνεις στο Κλουζ Ναπόκα! Tips

Να δεις του πάρκο Cetatuia

Βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Somesul Mic και η θέα είναι υπέροχη, ειδικά στο ηλιοβασίλεμα. Στο λόφο μπορείς να δεις το ξενοδοχείο Belvedere και να σταματήσεις για καφέ στο Pergola.

Θαυμάζοντας την όμορφη αρχιτεκτονική της πόλης

Το Κλουζ Ναπόκα έχει στοιχεία της αρχιτεκτονικής της περιόδου που υπήρχε η Αυστροουγγαρία.

Εξερευνήστε το κέντρο της πόλης

Η καρδιά της πόλης είναι η Piata Unirii- η πλατεία Ένωσης, που υπάρχει η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης και το άγαλμα του Matthias Cornivus.

 

Κοντά βρίσκεται και ο ορθόδοξος καθεδρικός ναός και το κτίριο της Εθνικής Όπερας της Ρουμανίας. Ακόμη υπάρχουν το Φραγκισκανό μοναστήρι και το ιστορικό Μουσείο Τρανσυλβανίας.

Γύρω από το κεντρικό πάρκο.

Πιάνει μια μεγάλη περιοχή και στο κέντρο υπάρχει μια μικρή λίμνη και το καζίνο.

Καφέ

Υπάρχουν εξαίσια καφέ. Τα περισσότερα στο κέντρο. Προτεινόμενα τα Casa TIFF, Tucano Coffee και Sisters Café.

Επισκέψου τον βοτανικό κήπο

Ιδρύθηκε το 1872, μια πράσινη όαση στην πόλη που αξίζει να επισκεφθείς. Λίγα χιλιόμετρα από την πόλη και έχει περίπου 10.000 είδη φυτών. Το πιο ενδιαφέρον είναι ο ιαπωνικός κήπος

Το must μέρος να επισκεφθεί είναι και το μπαρ Enigima, το πρώτο κινητικό steampunk μπαρ στον κόσμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επισκέψου το εθνογραφικό Μουσείο

Το εθνογραφικό πάρκο «Romulus Vuia» με κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ