Την ώρα του βραδινού φαγητού μια μικρή έκπληξη επιφύλασσαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στον Χρήστο Παπούλια που είχε τα γενέθλιά του.

Του πήραν τούρτα, είπαν και το γνωστό τραγουδάκι «να ζήσεις…» και μετά χειροκροτήθηκε και δέχθηκε ευχές.

Την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Golden Tulip, που έχει καταλύσει η Εθνική Ομάδα, έφθασε και η Ολλανδία που θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο.

Μπήκαν στα δωμάτια, μετά έφαγαν και οι προπονητές με πολύ λίγους αθλητές έμειναν στο λόμπι του ξενοδοχείου. Αν κάποιος delegate της ΕΑΑ έσκαγε μύτη θα έπρεπε κανονικά με τα μέτρα του Covid-19 που υπάρχουν να τους έχουν πάρει τις διαπιστεύσεις, καθώς κανείς δεν φορούσε μάσκα σε όλη τη διάρκεια που καθόντουσαν.

Μάλιστα, προπονητές της Εθνικής Ομάδας έκατσαν σε άλλη αίθουσα, προσπαθώντας να αποφύγουν το λόμπι.

Ένα ερωτηματικό υπήρχε την Παρασκευή για το αν θα λάβει μέρος στους αγώνες η Νορβηγία!

Την Παρασκευή το απόγευμα όσοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θέλουν να κάνουν προπόνηση μπορούν να πάνε στο προπονητικό κέντρο που ήταν την Πέμπτη, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμο το κεντρικό στάδιο.

Χαρτί και μολύβι πήραν κάποιοι προπονητές και ο εθνικός προπονητής και έβγαζαν βαθμολογίες. Οι προβλέψεις έδιναν και έπαιρναν. Κάποιος βλέπει 300 με 310 βαθμούς, άλλος παίζει την άνοδο, άλλος είναι πιο συγκρατημένος και δίνει τετράδα.

Όλα όμως θα κριθούν το Σαββατοκύριακο στον αγωνιστικό χώρο.

Στις 12:00 περίπου το μεσημέρι θα γίνει η τεχνική σύσκεψη και ήδη υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά με πεντάλεπτες διαφορές.

Ιδιαίτερη συνομιλία με τα κορίτσια της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×400μ. είχε ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Εκτός από το «καλή επιτυχία» τις πιστεύει πως μπορούν να κάνουν δύο καλούς αγώνες σε Κλουζ Ναπόκα και στη συνέχεια στη Σερβία και να «χτυπήσουν» ακόμη και θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Παρασκευή το πρωί η Εθνική ομάδα θα πάει αρχικά για τον επανέλεγχο στον κορωνοϊό, αλλά θα απουσιάζει ο Γιάννης Καριοφύλλης που θα πάει αργότερα. Ο λόγος, το πρωί και μέχρι τις 09:30 δίνει μάθημα! Μαθηματική ανάλυση ΙΙ.