×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Φραντζεσκάκης: «Ασημένιος» στη σφυροβολία


Δημήτρης Ντζάνης

Φραντζεσκάκης: «Ασημένιος» στη σφυροβολία


Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε την Παρασκευή (19/7) το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της σφυροβολίας (6κιλ.) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στην πόλη Μπορός της Σουηδίας. Ο 19χρονος ρίπτης του «Ελ. Βενιζέλου» Χανίων δικαιολόγησε τις προβλέψεις που τον ήθελαν ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Φραντζεσκάκης πήγε στη Σουηδία με φετινό πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 81,62μ., επίδοση που είχε σημειώσει στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη (11/5) και ήταν η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο για τους έφηβους. Κατάφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, όχι όμως να κερδίσει τον κύριο αντίπαλό του, Μιχάιλο Κόχαν.

Ο 18χρονος Ουκρανός πήρε το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης στα 84,73μ. Ο Φραντζεσκάκης άρχισε τον τελικό με δύο άκυρες βολές, στην 3η με βολή στα 75,85μ. εξασφάλισε θέση στην 8άδα κι άλλες 3 προσπάθειες, κυνηγώντας τη μεγάλη βολή.

Αυτή ήρθε αμέσως μετά, με τον αθλητή από την Κρήτη να στέλνει τη σφύρα στα 84,22μ. και στη συνέχεια θέλοντας να φθάσει στο χρυσό μετάλλιο, ήταν άκυρος. Πάντως, χάρισε στον ελληνικό στίβο το 25ο συνολικά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης (6 χρυσά, 11 ασημένια, 8 χάλκινα). Ο Ιταλός, Τζόρτζο Ολιβιέρι πήρε το χάλκινο μετάλλιο, με 78,75μ. Στην άλλη ελληνική παρουσία στον τελικό της σφυροβολίας, ο Θόδωρος Ζιώγας με καλύτερη βολή στα 70.57μ. πήρε την 9η θέση.