ΣΤΙΒΟΣ

Gender Leadership: Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου για την ανάδειξη στελεχών ηγεσίας!

Ολοκληρώθηκε ο Κύκλος των Σεμιναρίων της σειράς «Gender Leadership» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου που άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και περιελάμβανε 2 κύκλους σεμιναρίων από 4 σεμινάρια ο κάθε κύκλος.
Gender Leadership: Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου για την ανάδειξη στελεχών ηγεσίας!

Ολοκληρώθηκε ο Κύκλος των Σεμιναρίων της σειράς «Gender Leadership» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου που άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και περιελάμβανε 2 κύκλους σεμιναρίων από 4 σεμινάρια ο κάθε κύκλος.

Gender Leadership: Τα σεμινάρια είχαν θέματα για την παροχή δεξιοτήτων και ειδικών γνώσεων για την ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να αναλάβουν ανώτερους ηγετικούς ρόλους εντός των Εθνικών Ομοσπονδιών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πραγματοποιήθηκαν σε ομάδες κρατών που είχαν κοινή γλώσσα για να μπορούν να αποδίδονται πιο σωστά τα θέματα που περιελάμβαναν.

Έτσι η Ελλάδα και η Κύπρος απετέλεσαν μια ξεχωριστή ομάδα με τις παρουσιάσεις των σεμιναρίων, που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, να μεταφράζονταν στην Ελληνική γλώσσα από τους Συντονιστές που ανέλαβαν την διοργάνωσης των σεμιναρίων, και να εμπλουτίζονται με στοιχεία από την κουλτούρα της κάθε ομάδας.

Σε αυτή την πρώτη σειρά συμμετείχαν περιορισμένος αριθμός από εξέχοντα στελέχη του Στίβου από Ελλάδα και Κύπρο που θα μπορούσαν να καταλάβουν μελλοντικά σημαντικές ηγετικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα του Στίβου.

Τα σεμινάρια που διεξήχθησαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα ΖΟΟΜ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, είχαν σύγχρονη δομή που περιελάμβανε ενεργό συμμετοχή, με αρκετές δραστηριότητες, χωρισμούς ομάδων, ψηφοφορίες και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που τα καθιστούσε πολύ ενδιαφέροντα  με ανελλιπή συμμετοχή παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που διήρκεσαν και τα δύσκολα αλλά σημαντικά θέματα που περιελάμβαναν.

Τα θέματα που διαπραγματεύθηκαν ήταν για τον πρώτο κύκλο: το πρόγραμμα ηγεσίας των φύλων, γιατί η διαφορετικότητα και η «δίκαιη» ισότητα είναι σημαντική με έμφαση στην σημασία της «ισότιμης» ισότητας και της «δίκαιης» ισότητας των φύλων, και η συναισθηματική νοημοσύνη ως προς τα βασικά στοιχεία, το στυλ μάθησης και το παράδοξο της συμπεριφοράς.

Ο δεύτερος κύκλος περιελάμβανε: την προσωπική επωνυμία και επικοινωνία, την διαχείριση των αλλαγών, την καθοδήγηση για την επιτυχία και το ταξίδι για την ηγεσία, ένα δύσκολο ταξίδι αφού τίποτα στη ζωή δεν μας δίδεται δωρεάν. Πρέπει να κοιτάμε συνεχώς προς τα εμπρός, να είμαστε οδηγοί και να ενισχύουμε το πάθος μας για το άθλημα.

Οι ομιλητές και συντονιστές των σεμιναρίων ήταν από την Ελλάδα η Δρ. Ξένια Αργειτάκη Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, επ. Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Ε.Ο.Ε. και από την Κύπρο και την ΚΟΕΑΣ η Μαριάννα Χαραλάμπους.

Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων η Δρ. Ξένια Αργειτάκη και η Μαριάννα Χαραλάμπους παρακολούθησαν σειρά ειδικού κύκλου σεμιναρίων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου στο Μπέρμινχαμ, στο Λονδίνο και στο Βελιγράδι.

Το κλείσιμο των σεμιναρίων έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος που αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πολύ ενεργό συμμετοχή, ευχήθηκε όπως αυτά συνεχιστούν και στο μέλλον για την βοήθεια που προσφέρουν στον στόχο της ίσης συμμετοχής και των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων στο Στίβο.

Το πρόγραμμα ηγεσίας των φύλων που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου συγκεντρώνει μια δυναμική. Βοήθησε τις γυναίκες από όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν για ηγετικούς ρόλους στις Εθνικές, Περιφερειακές και στη Παγκόσμια Ομοσπονδία, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού στα επίπεδα λήψης αποφάσεων του αθλήματος.

Σκοπός τους είναι να διασφαλίσουν ότι η θετική ορμή θα συνεχιστεί καθώς το άθλημα στοχεύει στην επίτευξη των πιο μακροπρόθεσμων στόχων του για 40% εκπροσώπηση γυναικών στο Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου το 2023 και στην εκπροσώπηση του 50% στο Συμβούλιο με τις εκλογές του 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές – ΣΕΓΑΣ: Οι ανακοινώσεις της Αναγέννησης αποτελούν ομολογία ήττας – Μοναδική ελπίδα το «αντάρτικο»

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.