Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν επίθεση με μαχαίρια στους θεατές

Πανικός δημιουργήθηκε στη διάρκεια του ημιμαραθωνίου του Βερολίνου, καθώς άγνωστοι κουβαλούσαν μαχαίρια με σκοπό να επιτεθούν στον κόσμο που παρακολουθούσε τη διοργάνωση! Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα συνολικά, δύο εκ των οποίων 18 και 21 ετών, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να επιτεθούν στον σημερινό αγώνα!

Οι Αρχές είχαν πληροφορίες πως οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν ανάμεσα στον κόσμο, αλλά και τους δρομείς που έτρεχαν στον αγώνα, με τον κύριο οργανωτή της επίθεσης, να φέρεται πως είναι ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, που το 2016 στο Βερολίνο, οδήγησε ένα φορτηγό μέσα σε εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Ο δράστης ήταν αγνοούμενος, όμως η αστυνομία σε έρευνα που έκανε σε ένα διαμέρισμα, βρήκε στοιχεία που ήταν ικανά να οδηγήσουν σε σύλληψη έξι ανθρώπων.

Ένας εκ των δραστών είχε πάνω του δύο μαχαίρια για να τα χρησιμοποιήσει στην επίθεση που σχεδίασαν, ενώ σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν, βρέθηκαν και εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο αγώνας έγινε τελικά κανονικά, παρουσία 630 αστυνομικών. Να θυμίσουμε ότι το Βερολίνο θα φιλοξενήσει φέτος το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο