Γιουσέιν Μπολτ: Τόσο θα είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 αν δεν πανηγύριζε νωρίτερα - Τι λένε οι ειδικοί

Ο Γιουσέιν Μπολτ θα μπορούσε να είχε καταγράψει ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ στα 100 μέτρα αν δεν πανηγύριζε νωρίτερα

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον Παγκόσμιο στίβο και πως θα μπορούσε να μην είχε γίνει αυτό όταν έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά για τον Τζαμαϊκανό αθλητή αν δεν επέλεγε να πανηγυρίσει νωρίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πεκίνο, ο Μπολτ θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη καλύτερο χρόνο αν έμενε απόλυτα συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος της κούρσας που μνημονεύεται και θα συνεχίσει να μένει χαραγμένη στο μυαλό του φίλαθλου κόσμου.

Τι λένε οι ειδικοί για το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ

Γιουσέιν Μπολτ: Τόσο θα είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 αν δεν πανηγύριζε νωρίτερα - Τι λένε οι ειδικοί

Έχοντας κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ από τον συμπατριώτη του Ασάφα Πάουελ νωρίτερα μέσα στη χρονιά με χρόνο 9,72 δευτερολέπτων στη Νέα Υόρκη, ο Μπολτ πήγε για κάτι ακόμη καλύτερο στην Κίνα.

Ωστόσο, η βασική λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τους ειδικούς περισσότερο είναι το γεγονός ότι ο Μπολτ άρχισε να πανηγυρίζει 20 μέτρα πριν περάσει τη γραμμή, απλώνοντας τα χέρια του και χτυπώντας το στήθος του από χαρά.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό να βλέπεις έναν τόσο μεγάλο αθλητή να ξεσπάει και να εκδηλώνει τα συναισθήματα του λίγα λεπτά τον τερματισμό όμως την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να μην αναρωτιέται κανείς τι χρόνο θα μπορούσε να είχε κάνει ο Μπολτ αν είχε εγκαταλείψει τους πανηγυρισμούς και διατηρούσε αυτή την ταχύτητα σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με το Phys.org , μια ομάδα φυσικών από το Πανεπιστήμιο του Όσλο με επικεφαλή τον Χανς Κρίστιαν Έρικσεν μπήκαν στα δύσκολα για να προσπαθήσουν να υπολογίσουν πόσο γρήγορα θα είχε πάει ο Μπολτ αν δεν υπήρχαν οι πανηγυρισμοί.

Όπως ιχυρίστηκε ο Έρικσεν,  ο Μπολτ ήταν σε καλό δρόμο για ένα ρεκόρ 9,52 δευτερολέπτων, αν δεν είχε επιβραδυνθεί κάτι που σημαίνει πως θα ήταν πραγματικά ισχυρότερο σήμερα από το αντίστοιχο που σημείωσε στο Βερολίνο.

Θυμηθείτε την αξέχαστη κούρσα από τον Γιουσέιν Μπολτ στο Πεκίνο:

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο