Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Πόλακ ετοιμάζονται για μετάλλια και ρεκόρ στον τελικό

Αναμφίβολα ο τελικός του επί κοντώ των γυναικών, είναι… όλα τα λεφτά για τα ελληνικά χρώματα στην σημερινή (9/8) ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου. Εκεί, τρεις αθλήτριές μας πάνε για να κάνουν τρεις – διαφορετικές – υπερβάσεις, με την Στεφανίδη να είναι η ελπίδα μας για το δεύτερο χρυσό.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Κανένας Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια δεν το έχει καταφέρει αυτό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από το 1934 που διεξάγεται η διοργάνωση! Θα έχει βασική αντίπαλο την Ρωσίδα Σιντόροβα καθώς είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις υπόλοιπες.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου θα πάει να μπει σφήνα στα μετάλλια. Επέστρεψε φέτος μετά από γέννα και έχει κάνει 4,72μ. Αν περάσει τα 4,75μ., τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε δύο Ελληνίδες στο βάθρο.

Και η Ελένη Πόλακ στην πρώτη της εμφάνιση με την εθνική ομάδα έκανε την υπέρβασή της και θέλει να κάνει ένα ατομικό ρεκόρ για να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία της.

Οι 12 του τελικού (με τις φετινές τους επιδόσεις):

Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,85μ.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 4,82μ.

Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4,80μ.

Γκιγιόν-Ρομαρίν (Γαλλία) 4,75μ.

Μπέργκτσον (Σουηδία) 4,73μ.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 4,72μ.

Μούλινα (Ανεξάρτητη) 4,65μ.

Ζίουκ (Λευκορωσία) 4,67μ.

Σβαμπικόβα (Τσεχία) 4,51μ.

Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,50μ.

ΠΟΛΑΚ 4,46μ.

Χινγκστ (Γερμανία) 4,45μ.

 

Πρόγραμμα γεμάτο Έλληνες

Εκτός του επί κοντώ φυσικά έχουμε πάρα πολλές ελληνικές συμμετοχές.

Στο πρωινό πρόγραμμα και την δισκοβολία η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ, όπου το όριο πρόκρισης είναι 58,50μ. και είναι σίγουρα στα μέτρα της.

Στο μήκος η Λίλη Αλεξούλη έχει δύσκολο έργο καθώς το όριο είναι στα 6,67μ. και θα χρειαστεί λογικά άλμα στα 6,50μ. μήπως περάσει με επίδοση.

Στον ακοντισμό η Σοφία Υφαντίδου θα πρέπει να ρίξει βολή στα 60,50μ. στο δεύτερο γκρουπ, ή κάπου εκεί κοντά για να μπει τελικό,

Επίσης, ο Κώστας Δουβαλίδης θα τρέξει στην δεύτερη σειρά των 110μ.εμπ., από την πρώτη διαδρομή. Προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι και οι 4 ταχύτεροι, με τον Δραμινό να έχει την καλύτερη επίδοση στην σειρά του.

Το απόγευμα θα έχουμε την Μαρία Μπελιμπασάκη στα ημιτελικά των 400 μέτρων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάει με αξιώσεις για να προκριθεί στον τελικό και εκεί να διεκδικήσει ότι καλύτερο.

Τέλος, στο ύψος και τα προκριματικά, ο Κώστας Μπανιώτης θα κυνηγήσει ένα άλμα στα 2,27μ. που θα είναι φετινό ρεκόρ και παράλληλα αποτελεί όριο πρόκρισης για τον τελικό.

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ