ΣΤΙΒΟΣ

Η Δάφνη Λαβασά ετοιμάζεται για την πρόκληση του Δουβλίνου

Η Δάφνη-Ευτυχία Λαβασά στο Δουβλίνο στοχεύει σε μια καλή επίδοση και ένα καλό πλασάρισμα.
Η Δάφνη Λαβασά ετοιμάζεται για την πρόκληση του Δουβλίνου

Η Δάφνη-Ευτυχία Λαβασά ολοκλήρωσε τους αγώνες της στον ανώμαλο δρόμο στις ΗΠΑ και προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο.

Οι εμφανίσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας της έδωσαν το εισιτήριο  ν’ αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξάγεται στην ιρλανδική πρωτεύουσα την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Αυτή την εποχή οι αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση να βρίσκονται σε καμπ προετοιμασίας στα Τρίκαλα, αλλά η Δάφνη Λαβασά, που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο στο Μαϊάμι, θα ταξιδέψει απευθείας στο Δουβλίνο.

Αν πάνε όλα καλά η νεαρή δρομέας, που θ’ αγωνιστεί στην κατηγορία Κ23, θα ταξιδέψει αεροπορικώς από το Μαϊάμι στη Ν. Υόρκη και από εκεί με άλλη πτήση για το Δουβλίνο. Υπολογίζει να βρίσκεται την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στην Ιρλανδία για να έχει το περιθώριο να ξεκουραστεί λόγω του τζετ λαγκ από το ταξίδι αυτό.

«Οι αγώνες στις ΗΠΑ πήγαν πολύ καλά για την Δάφνη και κατάφερε να κλείσει τη σεζόν στον ανώμαλο δρόμο μετέχοντας σε έξι κούρσες και πετυχαίνοντας καλύτερη επίδοση 21.05 στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι επιλέχθηκε να αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα τη χαροποίησε πολύ. Τώρα κάνει μια μίνι προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ανώμαλο έδαφος. Ο στόχος στο Δουβλίνο είναι να σημειώσει μια καλή επίδοση και να έχει ένα καλό πλασάρισμα», λέει ο προπονητής της, που την παρακολουθεί στην Ελλάδα, Θωμάς Ιακωβάκης.

Η αθλήτρια του Α.Ο. Βουλιαγμένης έχει πάρει μέρος άλλη μια φορά με την Εθνική Ομάδα στη διοργάνωση, το 2018 στο Τίλμπουργκ, όπου είχε καταλάβει την 68η θέση.

Όσον αφορά τη συνέχεια για την δευτεροετή στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ο Έλληνας τεχνικός λέει: «Μετά το Δουβλίνο θα συνεχιστεί η προετοιμασία για τον κλειστό, όπου θα μπει στα 1.500μ. και τα 3.000μ. με στόχο να βελτιώσει τις ατομικές της επιδόσεις. Ο στόχος όμως είναι η περίοδο του ανοιχτού. Θα κάνει αγώνες μέχρι περίπου 10 Μαΐου και μετά γύρω στις 15 του ίδιου μήνα υπολογίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα μπει στα 1.500μ. για την ταχύτητά της, αλλά θα επικεντρωθούμε στα 5.000μ. με στόχο το ατομικό ρεκόρ. Φυσικά θα κυνηγήσει τη διάκριση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και όπου μπορεί να αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα. Από εκεί και πέρα θα έλεγα πως η Δάφνη χτίζει το 2022, με σκοπό το 2023 να έχει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23».

H 20χρονη Λαβασά έχει ατομικά ρεκόρ 4.31.24 στα 1.500μ. και 16.59.73 στα 5.000μ. στον ανοιχτό και 4.39.06 στα 1.500μ. και 9.56.16 στα 3.000μ. στον κλειστό.

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.