Το Sportime έκανε συνεχές ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες και δημοσιεύει την πιθανή Εθνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

Φυσικά η αποστολή των αθλητών και αθλητριών θα ανακοινωθεί επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ, μετά και τη δήλωση του εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και την έγκριση της ΕΠΑΣ. Σύμφωνα με τις εξελίξεις φαίνεται πως αυτή θα είναι η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Κλουζ Ναπόκα για την 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων 19-20 Ιουνίου.

Στα 100μ. ο Γιάννης Νυφαντόπουλος θα είναι η επιλογή, καθώς κέρδισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, όπως και στα 200μ. ο Γιάννης Καριοφύλλης. Ακολούθως ισχύει το ίδιο στα 400μ. για τον Μιχάλη Παππά, στα 800μ. για τον Χρήστο Κοτίτσα και στα 1.500μ. για τον Χρήστο Παπούλια. Και αν για τα 5.000μ. είναι επίσης, ξεκάθαρο με τη νίκη του Μάριου Αναγνώστου, χρειάζεται αθλητής και στα 3.000μ. και η λύση είναι ο Ανδρέας Δημητράκης, ο έμπειρος δρομέας που μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα.

Στα 110μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης παίρνει αναμφισβήτητα θέση και φαίνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι ετοιμοπόλεμος. Στα 400μ. εμπόδια η επιλογή είναι του Κώστα Νάκου, νικητή στην Πάτρα, όπως και στα 3.000μ. στιπλ του Γιώργου Σταμούλη. Στο ύψος είναι ο Κώστας Μπανιώτης, στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, καθώς ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατέβηκε στο Πρωτάθλημα και έκλεισε ν’ αγωνιστεί στη Μαδρίτη το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου. Στο μήκος είναι φυσικά το «βαρύ πυροβολικό», ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ στο τριπλούν τα προβλήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ παραμένουν για τον Δημήτρη Τσιάμη, ενώ από την άλλη σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Ανδρέας Πανταζής, που αναμένεται να είναι η τελική επιλογή. Στις ρίψεις κρίθηκε στο Πρωτάθλημα, με τον Κυριάκο Ζώτο στη σφαιροβολία, τον Ιάσονα Θανόπουλο στη δισκοβολία, τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία και τον Δημήτρη Τσίτσο στον ακοντισμό.

Τέλος, σε ότι αφορά τις σκυταλοδρομίες στα 4×100μ. θα είναι σίγουρα ο Γιάννης Νυφαντόπουλος με τον Γιάννη Καριοφύλλη, αλλά από εκεί και πέρα θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Κώστα Ζήκου και πιθανότατα θα γίνει επιλογή του Παναγιώτη Τριβυζά που έχει την εμπειρία να βοηθήσει στις αλλαγές την ομάδα. Στα 4×400μ. υπάρχουν ο Μιχάλης Παππάς με τον Κώστα Νάκο και από εκεί και πέρα η λογική με βάση τις επιδόσεις προκρίνει τον Γιάννη Ντέτσικα, τον Γιώργο Λαμπρόπουλο και τον Δημήτρη Λεβαντίνο.

Ο εθνικός προπονητής τελικά προσανατολίζεται να μπει στην ομάδα ο Σπύρος-Ηλίας Δουκατέλης.

Στις γυναίκες τώρα στα σπριντ θα αγωνιστεί η Ραφαέλα Σπανουδάκη τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. και στα 400μ. η Ειρήνη Βασιλείου. Στα 800μ. τώρα ερωτηματικό είναι ποια θα επιλέξει ο εθνικός προπονητής. Πιο πιθανό είναι να μπει η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη, που γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ τις τελευταίες ημέρες, έχοντας επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Έχει τρέξει δύο φορές κοντά στο 2.05.00 και είχε καλή παρουσία στις ΗΠΑ, σε σχέση με την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που έχει φυσικά την εμπειρία, αλλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν παρουσιάστηκε δυνατή στο αγώνισμα. Στα 1.500μ. θα είναι η νικήτρια στην Πάτρα Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου και στα 5.000μ. η Αναστασία Μαρινάκου. Στα 3.000μ. τώρα, πιο πιθανή λύση είναι της Αναστασίας Καρακατσάνη και λόγω εμπειρίας, αλλά και της σχετικά καλής της παρουσίας στην Πάτρα. Πάντως, στο αγώνισμα αναμένεται “εσωτερική” αλλαγή στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, με την Καρακατσάνη να μπαίνει στα 5.000μ. και την Μαρινάκου στα 3.000μ.

Στα 100μ. εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στα 400μ. εμπόδια η Δήμητρα Γναφάκη και στα 3.000μ. στιπλ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη είναι η φυσιολογική επιλογή.

Στο ύψος είναι η Τατιάνα Γκούσιν, ενώ στο επί κοντώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Νικόλ Κυριακοπούλου προτιμάει να βάλει προπόνηση, αφού είχε μείνει πίσω και θα ακολουθήσει την ομάδα η Κλαούντια- Ελένη Πόλακ. Στο μήκος η Έφη Κολοκυθά, μετά τη νίκη της στο Πρωτάθλημα έχει τον πρώτο λόγο, ενώ από την άλλη η Βούλα Παπαχρήστου θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία της, αφού δεν ήταν σε καλή κατάσταση ούτε στην Πάτρα. Έτσι και στο τριπλούν θα μπει η Σπυριδούλα Καρύδη που κυνηγάει και το ράνκινγκ για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη σφαίρα θα πάρει μέρος η Αναστασία Ντραγκομίροβα που ήταν δυνατή στο Πρωτάθλημα, στο δίσκο η σταθερή αξία του αγωνίσματος τα τελευταία χρόνια Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στη σφυροβολία η νικήτρια της Πάτρας Σταματία Σκαρβέλη και στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο.

Τώρα στις σκυταλοδρομίες στα 4×100μ. είναι ήδη η Ραφαέλα Σπανουδάκη με την Ελισάβετ Πεσιρίδου και από εκεί και πέρα η λογική δείχνει την πολύ καλή φέτος Κατερίνα Δαλάκα, την Μαρία Γάτου και ίσως δοθεί ευκαιρία στην Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που ήταν εξαιρετική στα σπριντ στο Πρωτάθλημα. Στα 4×400μ. υπάρχουν η Ειρήνη Βασιλείου με την Δήμητρα Γναφάκη και θα πλαισιώσουν και οι τρεις που ακολούθησαν την Βασιλείου στον τελικό των 400μ., Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη και Ελπίδα Καρκαλάτου.

Η Εθνική Ομάδα σύμφωνα με το Sportime

Άνδρες

100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος

200μ.: Γιάννης Καριοφύλλης

400μ.: Μιχάλης Παππάς

800μ.: Χρήστος Κοτίτσας

1.500μ.: Χρήστος Παπούλιας

3.000μ.: Ανδρέας Δημητράκης

5.000μ.: Μάριος Αναγνώστου

110μ. εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης

400μ. εμπόδια: Κώστας Νάκος

3.000μ. στιπλ: Γιώργος Σταμούλης

Ύψος: Κώστας Μπανιώτης

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Τριπλούν: Ανδρέας Πανταζής

Σφαιροβολία: Κυριάκος Ζώτος

Δισκοβολία: Ιάσονας Θανόπουλος

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Ακοντισμός: Δημήτρης Τσίτσος

4×100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος, Κώστας Ζήκος, Γιάννης Καριοφύλλης, Παναγιώτης Τριβυζάς

4×400μ.: Μιχάλης Παππάς, Γιάννης Ντέτσικας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Κώστας Νάκος, Σπύρος-Ηλίας Δουκατέλης.

Γυναίκες

100μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη

200μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη

400μ.: Ειρήνη Βασιλείου

800μ.: Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη

1.500μ.: Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου

3.000μ.: Αναστασία Μαρινάκου

5.000μ.: Αναστασία Καρακατσάνη

100μ. εμπόδια: Ελισάβετ Πεσιρίδου

400μ. εμπόδια: Δήμητρα Γναφάκη

3.000μ. στιπλ: Ισαβέλλα Κοτσαχείλη

Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν

Επί κοντώ: Κλαούντια- Ελένη Πόλακ

Μήκος: Έφη Κολοκυθά

Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη

Σφαιροβολία: Αναστασία Ντραγκομίροβα

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο

4×100μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη, Κατερίνα Δαλάκα, Μαρία Γάτου, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

4×400μ.: Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη, Δήμητρα Γναφάκη, Ελπίδα Καρκαλάτου