menu

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε στην εκπομπή του SDNA όσα λέει το Sportime για τον ρόλο του Λευτέρη Αυγενάκη και τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε στην εκπομπή του SDNA όσα λέει το Sportime για τον ρόλο του Λευτέρη Αυγενάκη και τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Μίλησε ξεκάθαρα για τον ρόλο που έχει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΟΙ αθλητές. Πάντα οι αθλητές. Αυτοί είναι στο επίκεντρο. Αυτοί ξέρουν, αυτοί αγωνιούν, αυτοί αναμετρώνται μέρα με τη μέρα. Με τον εαυτό τους. Με τον κακό τους εαυτό. Με το χρόνο, με το ύψος, με τις γραμμές, με το μήκος, με τα δευτερόλεπτα, με τα κλάσματα. Με μερικά εκατοστά… Οι αθλητές. Πάντα αυτοί πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Έχουμε την τύχη μία από τις αθλήτριες που έχει λόγο, status, υπόσταση, «λέγειν» κι ένα ειδικό βάρος όταν μιλάει να είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Για όλους μας. Διότι ξέρει τι θα πει, πότε θα το πει και τον τρόπο που θα μιλήσει. Το ευτύχημα είναι πως μιλάει και για άλλους αθλητές του στίβου, για όλους αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Αυτό, περισσότερο από τις επιτυχίες της, είναι που την κάνει και μεγάλη!

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης του επί κοντώ αφού πρώτα άφησε τον Λευτέρη Αυγενάκη να εκτεθεί, άρχισε να εξηγεί και να τοποθετείται. Πρώτα στο Open όπου… αντέκρουσε τα περί αστοχίας στην ανάρτησή του και στη συνέχεια στην εκπομπή του SDNA face to face και τον Βασίλη Βέργη. Και ήταν απολαυστική. Σε περίπτωση που είχε κάποιος απορίες, λύθηκαν.

Ούτε λίγο ούτε πολύ όλα όσα λέμε για τον Λευτέρη Αυγενάκη όλο αυτό το διάστημα είναι που θεωρούν και οι αθλητές. Η Κατερίνα Στεφανίδη είτε από ευγένεια, είτε επειδή όντως το πιστεύει μικρή σημασία έχει, δήλωσε πως ο Υφυπουργός αθλητισμού δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται με τη ΓΓΑ και με άλλους φορείς της πολιτείας. Επισήμανε ακόμα μία φορά που δεν είχε πάρει καμία επίσημη απάντηση από τον ίδιο στο ζήτημα που είχε προκύψει με τα πριμ. Εξήγησε πως αθλητές που έχουν βιοποριστικό πρόβλημα δεν είχαν λάβει οδοιπορικά επτά μηνών από την ομοσπονδία. Ο λόγος; Μα φυσικά διότι είχε καθυστερήσει από την πολιτεία η τακτική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα να είναι μπλοκαρισμένη η ομοσπονδία σε οποιαδήποτε καταβολή προς τους αθλητές. Πρόβλημα που ο εκάστοτε Υφυπουργός θα μπορούσε να λύσει με ένα τηλέφωνο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγιώτης Δηαμάκος: Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για αγώνες δρόμου-βουνού

Ο Βασίλης Βέργης δεν κρύφτηκε στις κουβέντες του, θεωρώντας πως η τωρινή κυβερνητική παράταξη θέλει να έχει εμπλοκή στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ. Την ίδια αίσθηση είπε πως έχει και η Κατερίνα Στεφανίδη από όσα διαβάζει. Τόνισε όμως κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Πολύ σημαντικό για να τελειώσει και το αφήγημα που έχει δημιουργηθεί για το γεγονός πως όλοι οι αθλητές επιθυμούν και προσμένουν με ανακούφιση την αλλαγή στον ΣΕΓΑΣ. Η 30χρονη Ολυμπιονίκης είπε πως κανένας από τη νέα παράταξη, αυτή της «Αναγέννησης» δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους. Κανένας. Παρότι το ζήτησαν. Αντιθέτως, η τωρινή παράταξη είχε ένα meeting μαζί τους, το οποίο τους διαφώτισε σε αρκετά πράγματα.

Εν κατακλείδι, πόσα ακόμα πράγματα χρειάζεται να έρθουν στο φως και να συμβούν για να αντιληφθεί η ίδια η Κυβέρνηση πως εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τον Λευτέρη Αυγενάκη και την «ατζέντα» του. Το σκάνδαλο που έφερε στο φως το Sportime. Η έλλειψη σεβασμού προς τους αθλητές με δημόσιες τοποθετήσεις του. Οι καταγγελίες για… εκλογικά πάρτι γνωριμίας στην ιστιοπλοΐα. Οι καθυστερήσεις στις τακτικές επιχορηγήσεις στον ΣΕΓΑΣ. Οι φωνές που ολοένα και πληθαίνουν –μαζί με τα στοιχεία- για εμπλοκή του στις αρχαιρεσίες όλων των ομοσπονδιών. Ο νόμος που ήρθε και πέρασε από τη Βουλή με τη λογική του fast track για να κάνει άνω κάτω όλα τα σωματεία που ανάθεμα κι αν ξέρουν γιατί δεν μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο που τους… πετάει έξω χωρίς σαφείς ερμηνείες! Δηλαδή ο απλός πολίτης αν βλέπει να γίνονται τέτοιες ατασθαλίες σε θέματα που άπτονται τις αθλητικές ομοσπονδίες, τι να σκεφτεί για τα πιο σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας;

#Tags
Athletics - TrackΔιαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο