ΣΤΙΒΟΣ

Οι 75 αθλητές και αθλήτριες που εντάχθηκαν στις κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς

Την πρόταση του σχεδιασμού των αθλητών έκανε η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού και αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ,
Οι 75 αθλητές και αθλήτριες που εντάχθηκαν στις κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς

Έξι δυνατά ονόματα στην πρώτη κατηγορία και συνολικά 75 αθλητές στο σύνολο των κατηγοριών αποτελούν τον βασικό κορμό του νέου σχεδιασμού.

Ο σχεδιασμός της σεζόν 2021-22 επικυρώθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Οι αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να ενταχθούν σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες χάρη στις παρουσίες τους την χρονιά που πέρασε, τη διάκριση σε μεγάλες διοργανώσεις και τη θέση τους στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στο σχεδιασμό σε σχέση με το 2021 είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αφού την περασμένη χρονιά οι τέσσερις κατηγορίες φιλοξενούσαν 46 αθλητές και αθλήτριες.

Στη Γ΄ κατηγορία του σχεδιασμού εντάχθηκαν όσοι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να πετύχουν τις προϋποθέσεις ένταξης σε κάποια από τις κατηγορίες. Την πρόταση έκανε η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού και αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να μην μείνουν έξω σπουδαίοι αθλητές, που χρειάζονται τη στήριξη της Ομοσπονδίας.

Η πρόταση της Επιτροπής Αθλητισμού για τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα ενταχθούν στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς έγινε δεκτή ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Το παρών στη συνεδρίαση του συμβουλίου έδωσαν όλα μέλη, εκτός από τον αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Μελαχρινό.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.