ΣΤΙΒΟΣ

Η Κέιτι Ναζότ θέλει μετάλλιο στο Παγκόσμιο και παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Κέιτι Ναζότ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά έχοντας διπλό στόχο, το Παγκόσμιο και το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ! Η Αμερικανίδα άλτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κοιτάζει μπροστά και θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μετά την επιτυχία της στο Τόκιο. Και όχι μόνο...
Η Κέιτι Ναζότ θέλει μετάλλιο στο Παγκόσμιο και παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Κέιτι Ναζότ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά έχοντας διπλό στόχο, το Παγκόσμιο και το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ!

Η Αμερικανίδα άλτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κοιτάζει μπροστά και θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μετά την επιτυχία της στο Τόκιο. Και όχι μόνο μια θέση στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά κοιτάζει και το παγκόσμιο ρεκόρ, όπως δήλωσε η ίδια μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο «trackandfieldnews.gr».

«Και τα δύο. Νομίζω το Παγκόσμιο στις ΗΠΑ, στη χώρα μας, είναι καλό όσο φαίνεται. Οπότε φυσικά, θα δουλέψω να τα καταφέρω σε αυτή την ομάδα. Και ναι, όταν παίρνεις μια γεύση προσπαθώντας για το παγκόσμιο ρεκόρ ή το ρεκόρ Αμερικής, δεν φεύγει και το θέλω. Έχω πολλά πράγματα για να με βοηθήσουν να έχω το κίνητρο και νομίζω ότι το γεγονός ότι έχουμε τώρα το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, κλειστό και ανοιχτό για τον επόμενο ολυμπιακό κύκλο θα βοηθήσει πολύ. Νομίζω ότι και τα δύο θα μου δώσουν κίνητρο. Είμαι ενθουσιασμένη να δω πόσο πολύ μπορώ να πηδήξω. Πραγματικά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο».

Η 30χρονη πήδηξε φέτος 4,95μ. που είναι το ατομικό της ρεκόρ και ήταν η δεύτερη επίδοση στον κόσμο, πίσω από την Αντζέλικα Σιντόροβα που πέρασε τα 5,01μ. στο επί κοντώ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο κέρδισε με άλμα στα 4,90μ., σε έναν αγώνα, όπου η κορυφαία Ελληνίδα Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την 4η θέση.

Η Κέιτι Ναζότ στον κλειστό έχει 4,94μ. και το παγκόσμιο ρεκόρ και ρεκόρ Αμερικής κατέχει η Τζένιφερ Σουρ με 5,03μ.

Στον ανοιχτό το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει η Ρωσίδα Γέλενα Ισινμπάεβα με 5,06μ. Η Ναζότ στο μίτινγκ του Γιουτζίν, μετά τη νίκη της με 4,95μ. έβαλε τον πήχη στα 5,07μ. και επιχείρησε δύο φορές χωρίς επιτυχία.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Βίντεο του Καραλή από το ασθενοφόρο μετά τον τραυματισμό του – Συγκλονιστική στιγμή

Βίντεο του Καραλή από το ασθενοφόρο μετά τον τραυματισμό του – Συγκλονιστική στιγμή

Αποτυπώνονται οι πρώτες στιγμές μετά το ατυχές περιστατικό.

Στίβος
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: Δεύτερος στο Diamond League της Σιαμέν – Αποχώρησε λόγω τραυματισμού

Εμμανουήλ Καραλής: Δεύτερος στο Diamond League της Σιαμέν – Αποχώρησε λόγω τραυματισμού

Δεύτερος ο Καραλής στο Diamond League της Σιαμέν, σταμάτησε στο 5.92μ μετά από ατύχημα

Στίβος
Στίβος: O Στάθης Φαφούτης – O δάσκαλος των αλμάτων, αυτός που δίδαξε γενιές πρωταθλητών

O Στάθης Φαφούτης – O δάσκαλος των αλμάτων, αυτός που δίδαξε γενιές πρωταθλητών

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στα άλματα και άφησε πίσω του ανεκτίμητη κληρονομιά σε αθλητές και προπονητές.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΦ: Πάνω από 120.000 ευρώ για μίας εβδομάδας χρήση του στίβου – Καλύτερα να τους πήγαιναν στο… Ντουμπάι

ΣΕΦ: Πάνω από 120.000 ευρώ για μίας εβδομάδας χρήση του στίβου – Καλύτερα να τους πήγαιναν στο… Ντουμπάι

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983 και ολοκληρώθηκε το 1985, με σκοπό να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (ΕΠΑ'85).

Στίβος
Στίβος: Σαλαμοποίηση του σχολικού πρωταθλήματος και κλειστά στάδια – Στον αέρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και το τεστ του Πομάνσκι στο Κ1 του ΟΑΚΑ που έκανε τους υπεύθυνους να χλομιάσουν

Σαλαμοποίηση του σχολικού πρωταθλήματος και κλειστά στάδια – Στον αέρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και το τεστ του Πομάνσκι στο Κ1 του ΟΑΚΑ που έκανε τους υπεύθυνους να χλομιάσουν

Και όμως δεν πρόκειται για σενάρια ενός σχολικού πρωταθλήματος στη Συρία ή το Αφγανιστάν.

Στίβος
Στίβος: Μίλτος Τεντόγλου: Ο Μίλτος βγήκε άκυρος για μισό πόντο και έχασε το μετάλλιο – Πέμπτος ο Έλληνας υπεραθλητής

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Μίλτος βγήκε άκυρος για μισό πόντο και έχασε το μετάλλιο – Πέμπτος ο Έλληνας υπεραθλητής

Είναι τόσες οι χαρές που έχει δώσει στους Έλληνες ο Μίλτος Τεντόγλου, που αυτό το παγκόσμιο θα... ξεχαστεί γρήγορα.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Ανανέωση συνεργασίας με ΟΠΑΠ και Adidas ανακοίνωσε ο Κώστας Κεντέρης

ΣΕΓΑΣ: Ανανέωση συνεργασίας με ΟΠΑΠ και Adidas ανακοίνωσε ο Κώστας Κεντέρης

Eντυπωσιακή αύξηση της Adidas στην ομοσπονδία.

Στίβος
Στίβος: COSMOTE: Για πρώτη φορά στο ρόλο του Μεγάλου Χορηγού του ΣΕΓΑΣ

COSMOTE: Για πρώτη φορά στο ρόλο του Μεγάλου Χορηγού του ΣΕΓΑΣ

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, το ανακοίνωσε.

Στίβος
Στίβος: Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Καραλής σε μεγάλες διοργανώσεις και οι «πτήσεις» του μέσα στο 2025

Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Καραλής σε μεγάλες διοργανώσεις και οι «πτήσεις» του μέσα στο 2025

Τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ο Καραλής σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες και οι αγώνες του το 2025.

Στίβος