Ο Ορέστης Ντουσάκης θα δεχθεί συγχαρητήρια από τοπικούς παράγοντες όταν επιστρέψει στην Κρήτη! Θα δεχθεί συγχαρητήρια και από την Πολιτεία...

Ο Ορέστης Ντουσάκης θα δεχθεί συγχαρητήρια από τοπικούς παράγοντες όταν επιστρέψει στην Κρήτη! Θα δεχθεί συγχαρητήρια και από την Πολιτεία...

Ο Ορέστης Ντουσάκης θα δεχθεί συγχαρητήρια από τοπικούς παράγοντες όταν επιστρέψει στην Κρήτη! Θα δεχθεί συγχαρητήρια και από την Πολιτεία…

Το ίδιο και ο προπονητής του, Κωστής Παπαμαρκάκης. Μπορεί κιόλας στην πορεία να βραβευτούν σε κάποια εκδήλωση. Αργότερα, αν φέρει και άλλη διάκριση, θα τον υποδεχθούν πολιτειακοί παράγοντες και θα φωτογραφηθούν μαζί του. Για τη δική τους, φυσικά, προβολή! Και πολύ καλά θα κάνουν αν βοηθούσαν ή είχαν συνεισφέρει. Τι έχουν κάνει όμως αρχικά, για να φθάσει ο Ορέστης Ντουσάκης στο ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι; Τίποτα! Δυστυχώς, παντελής αδιαφορία, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις Ελλήνων αθλητών. Μάλιστα, το θέμα των σφυροβόλων στα Χανιά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το έχει θίξει πολλές φορές ο Κωστής Παπαμαρκάκης. Ο Έλληνας προπονητής, δουλεύοντας ακατάπαυστα, έχει δημιουργήσει σχολή στο αγώνισμα στην Κρήτη και έχει αναδείξει πολλούς αθλητές. Όπως τον πρωταθλητή Χρήστο Φραντζεσκάκη, ενώ από την Κρήτη είναι και ο Μιχάλης Αναστασάκης. Και πολλοί άλλοι. Τι διαμαρτυρίες, τι επιστολές, μέχρι και μαντινάδες, αλλά εδώ και χρόνια που τα λέει ο Κωστής Παπαμαρκάκης δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Μήτε από την Πολιτεία, μήτε και από τους τοπικούς φορείς. Είδε και απόειδε ο Έλληνας προπονητής και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Στο κεντρικό στάδιο δεν μπορούσαν να ρίξουν οι αθλητές και αθλήτριές του σφύρα μη χαλάσει το χορτάρι! Πήγε σε χωράφια, έσκαψε, έφτιαξε χώρους, αλλά και πάλι δύσκολο χωρίς κλωβό. Όμως παρ’ όλα αυτά οι προπονήσεις γίνονταν κανονικά. Ευτυχώς που είχε και τις προετοιμασίες από τον ΣΕΓΑΣ και πήγε κάποιες φορές στην Κύπρο. Έτσι, ήρθε το μετάλλιο. Με προσωπική δουλειά, μεράκι και προσπαθώντας να κρατήσει τους αθλητές συγκεντρωμένους και να κάνουν αθλητισμό και δη στίβο.

Ο λογαριασμός του Κωστή Παπαμαρκάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισε τις τελευταίες ημέρες με συγχαρητήρια. Ο ίδιος όμως ήθελε να ευχαριστήσει και έναν άνθρωπο που έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουν η Πολιτεία και οι τοπικοί φορείς!

Ο Μανώλης Θωμαδάκης

«Καλοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό τον καταιγισμό μηνυμάτων και ευχών, σας ευχαριστώ που συμμετέχετε στη χαρά μας και μας δείχνετε την αγάπη σας. Θέλω από εδώ, από τη μακρινή Κένυα, να κάνω μια παρατήρηση, τα συγχαρητήρια για αυτό το μετάλλιο ανήκουν πρώτα απ’ όλα στον άνθρωπο που βλέπετε στη φωτογραφία, στο καλόν μας φίλο Μανώλη Θωμαδάκη. Αυτός πρώτα απ’ όλους πρέπει να πάρει τα εύσημα, γιατί είναι ο άνθρωπος που μας αγκάλιασε και μας βοήθησε. Να μην ξεχνάμε, μα δεν έχει περάσει και πολύ καιρός, μέχρι τον Απρίλη του 2019 παλεύαμε να κάνουμε προπόνηση στους αμμόλοφους του Κλαδισσού… ο Ορέστης, που έφερε ένα μετάλλιο στην Ελλάδα σ’ ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μέχρι τον Απρίλη του 2019 πάλευε να προπονηθεί εκεί….Ο Μανώλης, λοιπόν, μας διέθεσε προσωρινά την περιουσία του κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε κι έχετε δει όλοι σ’ αυτά τα 2 χρόνια τι έγινε και τι αποτελέσματα έχουν έρθει. Όλοι μας, λοιπόν, ας δώσουμε τα εύσημα σε αυτόν τον άνθρωπο που ήρθε να καλύψει το κενό που παρουσίασαν εδώ και 30 χρόνια η ελληνική Πολιτεία και οι τοπικοί φορείς. Αν δεν ήταν αυτός, σήμερα δεν θα βλέπαμε αυτή τη διάκριση. Μανώλη, σε ευχαριστούμε και θα σου ξαναπώ, το καλό που μας έκανες να σου το ξεπληρώσει ο Θεός στα κοπέλια σου».

ΥΓ.: Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας είναι και η περίπτωση του Χρήστου Φραντζεσκάκη. Ο ρίπτης, που πρόσφατα αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το 2018 ως έφηβος μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε. Τότε στον προκριματικό της σφυροβολίας είχε ρίξει τρεις άκυρες βολές. Η προπόνηση γινόταν στα Άπτερα χωρίς κλωβό και αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τον 18χρονο, τότε, αθλητή, που έριχνε σε μεγάλη διοργάνωση και δεν είχε και τόσο την αίσθηση του προστατευτικού διχτυού. Είχε τεθεί το πρόβλημα, είχαν γραφτεί άρθρα για να γίνει κάτι στα Χανιά. Τα χρόνια πέρασαν, ο Φραντζεσκάκης έγινε πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά χώρος για τους σφυροβόλους στα Χανιά πουθενά!

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. φωτογραφία: azsportsimages

Χρήστος Φραντζεσκάκης: «Γίνεται προσπάθεια, αλλά δεν φθάνει»

«Η νέα διοίκηση στη Περιφέρεια και στον Δήμο προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά δεν φθάνει αυτό. Κάνουμε προπόνηση σε ιδιωτικό χωράφι, που μας παραχώρησε ο κ. Μανώλης και από τη διοίκηση μας έφεραν χώμα, δόθηκε μπογιά για το σπιτάκι και παγκάκια. Όμως δεν παύει να είναι ένας ιδιωτικός χώρος και χρειάζεται να βρεθεί άλλος χώρος, που να τον παραχωρήσει ο δήμος. Ο χώρος ν’ αναφέρω πως είναι στην Αγυιά, περίπου 10χλμ. από το κέντρο. Ευτυχώς που υπήρχε και ο κ. Μανώλης Θωμαδάκης και μπορέσαμε να κάνουμε την προετοιμασία μας τη φετινή σεζόν. Όμως πρέπει στα Χανιά να γίνουν εγκαταστάσεις για τους ρίπτες», δήλωσε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο Sportime.

 

 

 

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ